tiistai 30. lokakuuta 2018

Jos vielä vähän lämpenisi

Ihan intohimoksi voisi jo luokitelle tämän syksyn sienimetsästystä.  Monesti on varaston ovi narahtanut ja pyörä kaapattu taas liikenteeseen. Onneksi sienimaastot on tien toisella puolella niin ei tarvitse kauas polkea. Varsinkin suppiksia on täytynyt oikein suurennuslasilla etsiä. Muutama paikka on löytynyt mutta ei ollenkaan sellaisia määriä kuin eteläisessä Suomessa. Facen sieniryhmässä niitä valtavia saaliita on ollut ihailtavissa pitkin syksyä.


Suppikset olen enimmäkseen paistanut ihan vaan ruoan lisäkkeeksi ja vähät ylimääräiset kuivannut ja pari pussillista raakana pakastanut. Täytyy kokeilla tuo pakastaminenkin kun vinkin siihen sain.Jos vielä vähän lämpenisi niin pääsisi tarkistelemaan vielä muutamia paikkoja. Viimeisin pieni löytöpaikkani on vähän kauempana tuolla kiven takana. Otin kuvan että löydän sinne vielä uudestaankin.


Sunnuntaina oli kirkas aurinkoinen päivä ja käytiin mökillä valmistelemassa sitä talvilepoon. Laituri jätettiin vielä nostamatta ja vedet varaajaan mutta pihatienoo siistittiin lehdistä ja roskista sekä osan tavaroista jo toimme pois.


Yöksi emme jääneet vaan aikomuksena on käydä viikolla jos sää vähän lämpenee. Muutamia kalastajia oli vielä liikenteessä veneineen.


Olen aina mieltänyt loka- ja marraskuun vuoden tympeimmiksi kuukausiksi. Kohta tämä kuukausi on kuitenkin käsitelty ja ihmeen kevyesti se kuitenkin meni.

4 kommenttia:

  1. Minä talletan hyvät sienipaikat kännykän maastokarttasovellukseen. Sieltä on hyvä etsiä uusiakin paikkoja seuraavana vuonna :-)

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista