torstai 13. maaliskuuta 2014

Kasvuja

Kylvökset ovat aluillaan. Tänä keväänä olen vähän myöhässä aikaisempiin vuosiin verrattuna, mutta eiköhän nuo ehdi kuitenkin.

Tomaatteja olen kylvänyt esikasvatukseen kolmea lajiketta, kahta kirsikkatomaattia ja lisäksi tavallista Moneymakeria kun sattui siemeniä olla varastossa. Kurkun saatan kokeilla lavaan kun viime vuonna kasvihuone tuotti niin kitkeriä että jäivät pääosin syömättä. Kun vaan tietäisi mikä lajike olisi hyvä.


Keijumekkoa on taas tulossa entiseen tapaan ihan omista siemenistä.


Tähtisilmät ovat itäneet myös omista ja lisäksi laitoin myös ostosiemeniä.


Petunioita on kasvussa useita värejä. Sain myös yhden pienikukkaisen petunian itämään. En kyllä edes muista minkä värinen oli.


* * * *

Maaliskuu maata näyttää. Tuo vanha sanonta on ennen tarkoittanut lupausta lumen sulamisesta. Tämä talvi jää varmaan ikimuistoiseksi.


Pikkuisella on väsy päivän touhuista.


Tytär toi viikonloppuna näitä vauhtimimmejä juoksemaan kotipuolen pelloilla ja metsässä.12 kommenttia:

 1. Tuosta kurkun kitkeryydestä: oletko koskaan kokeillut karvasvapaita kurkunsiemeniä? Niistä lajikkeista pitäisi kasvaa maukkaita, kunhan kosteutta ja ravinteita on riittävästi koko kasvukauden ajan. Liiat lannoitteet saattaavat myös kitkeröittää kurkun.
  Oletko koskaan kokeillut tomaatin kasvattamista "omista" siemenistä? (Vuoden mittaan kaupasta vastaantulleista tomaateista kuivaamalla.) Itse en ole päässyt kokeilemaan, mutta lapsuudessani äiti usein otti talteen tomaatin ja paprikan siemeniä ja kasvatti taimet niistä.
  Kerrohan taas lisää kasvujen edistymisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli ensimmäinen kerta kun tuli karvaita. Muulloin ovat olleet aiva ok. En ole hoksanut että niitä on karvasvapaitaki. Ajattelin kitkeryyden johtuvan liian lämpöisestä tai liian runsaasta lannoituksesta.
   Tomaatteja olen aina kasvattanut ostosiemenistä mutta paprikaa, suippopaprikaa ja chilejä olen kasvattanut niistä talteen otetuista siemenistä. Täytyypä kokeilla samaa tomaateilla.

   Poista
 2. Sulla on varmaan hyvät paikat, kuin sul on noin pal taimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on iso kasvihuone johon laitan tomaatit. Kukkien esikasvatuksenkin hoidan siellä heti kun ilmat lämpenevät. Niistä tulee valoisassa ja viileässä niin tuuheita ja vahvoja.

   Poista
 3. Milloin siirrät kasvihuoneeseen taimet? Jotenkin tuntuu että mie ihan turhan kauan pidän niitä sisällä kun pelkään että ne paleltuu, ja sitten kun uskallan ne siirtää viimein, voi jo pian istuttaa kaiken ulos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime keväänä peittelin kasveja harsolla kasvihuoneessakin öiksi. En kuitenkaan muista mitä aikaa se oli. Ei kannata liian aikaisin ettei mene kasvatukset hukkaan.
   Tosi se on että kasvihuoneaika jää aika lyhyeksi kukilla. Ovat ainakin suojassa tuulilta ja sateilta ja siellä on niin ihana käydä seurailemassa niiden edistymistä.

   Poista
 4. Oi, kevään vihreä postaus.
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Topakan näkösiä pikkutaimia sinulla. Minun tomaatit meni vasta eilen multiin! Keijunmekot on koulittu, mutta kasvu tyssäs nyt vähäksi aikaa. Hengissä ovat, mutta taisivat säikähtää muuttopuuhia :D
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunmekot on joka vuosi mullakin pysähtyneet itämisen jälkeen joksikin aikaa. Hyvin ovat kuitenkin sitten ehtineet.

   Poista
 6. Hienot taimet! Mukavia keväisiä päiviä sinulle!

  VastaaPoista