Nyt kun sato on kasvihuoneesta korjattu ja osittain kypsynytkin olen keitellyt niistä hilloa. Osa chileistä ja suippopaprikoista jatkaa kypsyttelyään sisätiloissa.
Paholaisen hilloa valmistin kasvihuoneen antimista hillosokerin avulla.
Ohjeita tuohon paholaiseen löytyy pilvin pimein netistä. Käytin itse soveltaen Pirkan ohjetta. Kaupan hyllyiltä tarvittiin vain hillosokeri ja valkosipuli, muut ainekset löytyivät oman maan antimista.
* * * *
Kävimme isännän kanssa perjantaina mökillä päiväseltään pihatienoota haravoimassa ja tarkistamassa lämmöt. Kohtahan se laitetaankin taas talveksi kylmilleen odottamaan uutta kesää.
* * * *
Naapurista navetta tyhjeni perjantaina lopullisesti kun loput hiehot vietiin teuraaksi. Aiemmin keväällä lypsylehmät kokivat saman kohtalon. Haikealta tuntuu...
Paljon oletkin saanut kesän antimia talteen talven varalle ja vitamiineja myöskin.
VastaaPoistaKelpaa niistä sitten talvella nauttia.
Eniten ihmetytti suippopaprikoiden satoisuus, taimet kun olivat ensin kovin myöhässä verrattuna paprikoihin ja tomaatteihin.
Poista