sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Keitoksia

Nyt kun sato on kasvihuoneesta korjattu ja osittain kypsynytkin olen keitellyt niistä hilloa. Osa chileistä ja suippopaprikoista jatkaa kypsyttelyään sisätiloissa.

Keittelin jo aiemmin kurpitsasta marmeladia kun en saanutkaan niistä kalebasseja vaan siemenet olivat joitain muita kurpitsoja. Mausteena käytin sitruunaa kun kurpitsa on maultaan niin kovin mieto kasvis.

Paholaisen hilloa valmistin  kasvihuoneen antimista hillosokerin avulla.

Ohjeita tuohon paholaiseen löytyy pilvin pimein netistä. Käytin itse soveltaen Pirkan ohjetta. Kaupan hyllyiltä tarvittiin vain hillosokeri ja valkosipuli, muut ainekset löytyivät oman maan antimista.

* * * *

Kävimme isännän kanssa perjantaina mökillä päiväseltään pihatienoota haravoimassa ja tarkistamassa lämmöt. Kohtahan se laitetaankin taas talveksi kylmilleen odottamaan uutta kesää.

* * * *

Naapurista navetta tyhjeni perjantaina lopullisesti kun loput hiehot vietiin teuraaksi. Aiemmin keväällä lypsylehmät kokivat saman kohtalon. Haikealta tuntuu...

2 kommenttia:

 1. Paljon oletkin saanut kesän antimia talteen talven varalle ja vitamiineja myöskin.
  Kelpaa niistä sitten talvella nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten ihmetytti suippopaprikoiden satoisuus, taimet kun olivat ensin kovin myöhässä verrattuna paprikoihin ja tomaatteihin.

   Poista