perjantai 16. syyskuuta 2011

Lääkitystä ja muuta

Aiemmin jo postailin ulkovaraston siivouksesta. Olen saanut siivouksen viimein loppuun. Kauan siinä menikin kun tuli aina muita hommia keskeyttämään urakointia.

Päivänvaloon päätyi paljon roskaa ja rojua. Jotain kuitenkin säästin ideointia odottamaan. Isäntä ei ymmärrä miksi otin säilöön vanhaa ruostunutta piikkilankaa kun kaupasta saa uutta jos on tarve.

Moskan keskeltä kerääntyi myös useampia pulloja, jopa yksi nesteineen. Edellisen sukupolven hallitessa taloa navetan asukkeja on lääkitty kyseisellä aineella. En kyllä tiedä mitä vaivaa tuolla on hoidettu, mutta hyvin yleinen lääke karjatiloilla tietääkseni ollut.

* * * *

Toin tänään osan paprikoista kokeeksi sisätiloihin. Kasvihuoneen lämpötila ei ilmeisesti ole riittävän korkea enää kypsymisen edistymiseen, kun ovat olleet tuossa pisteessä on pidemmän aikaa. Säkeissä kasvatetut jäivät vielä kasvihuoneeseen. Niitä en rupea sisätiloihin rahtaamaan.

* * * *

Omenoista olen tehnyt paistoksen tyyppistä jo useampaan otteeseen. Vaniljakastikkeen kanssa tosi hyvää. Ohje on yksinkertainen ja siten helppo muistaa.

Tarvitaan vain 4 desin verran kaurahiutaleita, 2 desiä vehnäjauhoja, 1 desi sokeria (ruoko tms) ja 100 g voita. Lisäksi voi laittaa vaikka joitain siemeniä, pähkinää tms. jos kaapista löytyy. Nämä kaikki siis astiaan ja mikroon. Kun voi on pehmennyt sekoitetaan ainekset muruiksi ja levitetään viipaloitujen omenalohkojen päälle ja paistetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia.

* * * * .

Ensi viikolla pitäisi käydä katsastamassa taas sienitilannetta. Edellinen tattisaalis meni roskikseen. Kuivatuksen aikana niistä paljastui kuitenkin matoja vaikka olin tarkastanut ne mielestäni hyvin. HYI !!

Nyt nukkumaan. Öitä....

6 kommenttia:

 1. Pirtu kai oli ennen yleislääke joka vaivaan..Tuo omenaohje vaikuttaa kätevältä, en ole noin kokeillutkaan täytyy laittaa korvan taa :) Minäkin tein pitkästä aikaa suolasieniä, saaliista meni puolet roskiin kun aloin niitä tutkimaan sienikartan kanssa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos herkkuohjeesta.Pitaakin hakea huomenna omenia,ja tuota tehda.

  VastaaPoista
 3. Pirtuahan sitä isännät elukoille haki ja taisi välillä mennä troppi isännänkin suuhun.
  Vireää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Lezzie, mulla on blogissani sulle tunnustus.;D

  VastaaPoista
 5. Tein tuota omenapiirakkaa ja vahan muutin ohjettasi.Laitoin muruseokseen puolet kauraryyneja ja puolet hedelmamyslia,missa on pahkinaa ja rusinoita.Lisasin myös hiukan kanelia.Tuli tosi hyvaa.Jopten myös mysli sopii hyvin.Sain idean siita,kun sanoit,etta voi kayttaa pahkinaa.Kotona ei pahkinöita ollut,mutta myslia oli.
  Teen toistekkin.

  VastaaPoista
 6. Tuija; Kaunis kiitos! Täytyypä käydä vilkaisemassa.
  Sateenkaari; Minäkin olen joskus laittanut mysliä, ja joskus ruisjauhojakin pöläyttänyt joukkoon.

  VastaaPoista