torstai 22. syyskuuta 2011

Aarteen metsästystä

Sataa, sataa ropisee, .... tuo tyttöjen pienenä laulama laulu on soinut päässäni melkein koko päivän.


Kävin siskoni kanssa eilen sienimetsällä. Facebook-kaverini ovat poimineet suppilovahveroita runsaasti ja kehuneet niitä nyt hyvin löytyvän. Siitä innostuneena mekin suunnistimme metsien siimeksiin.

Samoiltuamme aikamme ja useassa paikassa löysimmekin jonkin verran, ei kuitenkaan sangollista niinkuin onnekkaimmat naamakirjalaiset.

Tänään paistoin niitä lounaalle. Voi nam, nam!...  Kuivatukseen laitoin kuitenkin suurimman osan niin saa talvellakin herkutella.

* * * *

Aloitin vihdoin ja viimein ikkunanpesut tälle syksylle. Sain neljä ikkunaa pestyä. Enää 16 jäljellä :(   Meillä tuo urakka on turhan suuri kun täytyy pestä jokaisesta ikkunasta kuusi pintaa.

* * * *

Olen saanut tunnustuksen Tuijalta/ Tuijan Koti ja Puutarha -blogista.

ISO KIITOS Tuija!

Ja ne tunnustukset:

1. Minulla on kolme aikuista lasta, kaksi tyttöä ja poika.

2. Olen kotioloissa viihtyvä.

3. Kaikenlainen käsillä näprääminen on mieluista, varsinkin tavaroiden kierrätys uudelleen hyötykäyttöön.

4. Joissakin asioissa olen pikkutarkka, joskus turhankin.

5. Olen perusluonteeltani optimisti

6. En voisi tappaa eläintä. Tuosta syystä en enää halua edes onkia. Kuljetan joskus jopa kärpäset elävinä ulos jos saan kiinni. Nuorempana en suhtaunut asiaan niin kriittisesti.

7. Olen mökki- ja puutarhaihminen. Kesäkaudella tuottaa joskus vaikeuksia saada aikaa riittävästi kumpaankin.

8. Arvostan kaikkea vanhaa tavaraa ja rakennuksia niiden historian vuoksi.

Siinä noita tulikin...

* * * *

Viikko on taas loppupuolella. Mökille olisi tarkoitus taas mennä ja tuoda samalla vene pois. Saatan katsastaa sienitilannetta sielläkin. Hyviä viikonloppuja kaikille!

11 kommenttia:

 1. Voi että, olet ahkera. Mulla puuttuu ikkunanpesugeeni täysin, enkä ole vieläkään pessyt 5 vuoden aikana kuin ne ikkunat mitkä olen korjannut: olen pesaissut ennen kuin olen laittanut takaisin paikoilleen... Hieno saavutus sinulla siis, edes ne neljä!
  Täällä saaristossa (lounaassa) tulikin hieno auringonpaiste illaksi, toivottavasti sielläkin. Auringossa ruskan sävyt ovat niin kauniit.

  VastaaPoista
 2. Saila; Kyllä se niin tympeää puuhaa on, mutta ei auta. Tulee siitä toki hyvä mieli kun itsensä voittaa ja saa ne pestyksi.

  VastaaPoista
 3. Onpas sinulla urkka noiden ikkunoiden kanssa. Huh!

  VastaaPoista
 4. Mina loysin elamani ensimmaiset suppilovahverot taalla eilen. Tosin en kerannyt niita, kun olivat ihan tuttavan talon lahella :). Mutta nytpa tiedan milta ne luonnossa nayttavat.

  VastaaPoista
 5. Tuula; Nuo oli meillekkin ensimmäiset löytämämme sienet. Nyt on kiva etsiä uusia paikkoja kun tietää millaisissa olosuhteissa ne yleensä kasvavat.

  VastaaPoista
 6. Lezzie, lukiessani tunnustuksiasi totean meidän olevan kyllä hyvin paljon samanlaisia. Jotenkin kyllä aavistelinkin niin.

  Ihanaa viikonloppua sinulle, minäkin menen sunnuntaina sienimetsään ystävättären kanssa, varustaudun oooooikein iiiisolla korilla. Optimistisesti.

  VastaaPoista
 7. Voi mikä aarre! Minä en ole hirvikärpästen inhossa metsään mennyt, mutta puolukat houkuttelisivat. Harmittaa taas talvella, jos jäävät metikköön mätänemään...

  VastaaPoista
 8. Kiitos kun tulit lukijaksi:) Toivottavasti viihdyt. En ole ennen eksynyt tänne blogiisi. Täällähän on tosi kivoja juttuja, eikun jatkan katselua:)Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Tuija; No mullakin oli sangon isäksi muovipussseja. Aina kuvittelee löytävänsä monenlaisia. Ei muovipusseja kuitenkaan tarvittu.

  Riitta Sinikka; Kiitos!

  Sissi; Kyllä minäkin inhoan hirvikärpäsiä, mutta löytämisen palo ajoi sen ohi. Muutama hiuksista siellä löytyi mutta sain ne heti kiinni.

  Kirsti; Tervetuloa lukijakseni!

  VastaaPoista
 10. Olipas kiva lukea tunnustuksiasi:)
  Yhteneväisyyttä löytyy ainakin 2, 4, 5, 7, 8. Myös eläimet ovat rakkaita, mutta kyllä kärpäset lätkäisen, mutta nopeasti, etteivät joudu kärsimään;)Näprääminenkin on välillä mukavaa:)
  Täälläkin ikkunat odottavat pesijäänsä, mutta jospa pääsisi ensi viikolla aloittamaan, tosin sitten kyllä myös ulkotyöt kutsuvat jos ilmat vähän antaisivat myöten...;)

  VastaaPoista