torstai 31. tammikuuta 2019

Tammikuu taputeltu

Hyvin verkkaisissa tunnelmissa täällä on vuoden ensimmäistä kuukautta vietetty. Kaiken jouluhässäkän jälkeen se onkin ihan tervetullut jakso.


Instassa olen seuraillut ihmisten ihailua lumimaisemista ja pakkasista. Mitenkähän meikäläinen onkaan niin kesälapseksi syntynyt että ei näe mitään ihanaa kylmyydessä ja lumimaisemassa.


Hapanjuurileivonnassa olen jo onnistunut saamaan ihan muhkeitakin leivonnaisia. Alun liian tiiviit ufo-leivät on pakkasesta kuivattu ja jauhettu lintujen evääksi. Hyvin ne on heille kelvanneet ja eipähän ole tarvinnut heittää mitään pois.


Kreikkalaiseen maalaisleipään kokeilin osan nesteestä korvata piimällä. Maku oli ihan sopiva kun lisäsin hieman myös makeutta mukaan.


Jämäjuurta ei oikeastaan enää tule mutta ihan tarkoituksella olen juurta vähän kasvattanut saadakseni noita keksejä.


Jotenkin on into kadoksissa koko blogiin. Ehkä rassaavin asia siinä on kuvien siirto kamerasta koska joudun sen tekemään johdolla. Yhdeksän vuotta tuli juuri kuluneeksi blogin aloittamisesta joten onhan tuolla jo ikääkin. Ehkä siirryn pelkästään instaan ehkä en...saa nähdä.

Kevättä ja kesää odotellen....

7 kommenttia:

 1. Yhteensattuma...löysin pläräämästäni lehdestä leipäjuuren ohjeen ja pohdin tässä että jospa kokeilisi. Kauniit talvikuvat olet napannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hapanjuurileipominen tuli mullekin ihan sattumalta kun selailin nettiä lähinnä mielessä kreikkalainen leipä. Facebookissa on erittäin innostunut ryhmä kokeilijoita ja pidempään leiponeita jotka Elisa Kuuselan innostamana leipovat. Tuossa linkkiä jos olet Facebookissa https://www.facebook.com/groups/1406134032738223/

   Poista
 2. Minun juuritaikinani selää pakkasessa. Odottelee... Tuo kuvien siirtäminen mättää minullakin. Tympii ja risoo...

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista