Ihanaa kun helmikuu kääntyy maaliskuulle. Nyt voi aloittaa kevään odottelun.
Laskiaisen kunniaksi leipaisin laskiaispullia ja samalla uunin kuumennuksella pari pellillistä pannaria. Pannarista tuli taas ihanan pehmoista ja kupruista vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella. Olen joskus vuosia sitten postannutkin aiheesta. Teen pannarini kuumaan veteen (maitoon) joka lisätään vispaten kananmunien joukkoon ja heti perään vehnäjauhot (sekä maitojauhe). Näin menetellen taikina turpoaa heti ja vältyn turpoamisen odottelulta. Lisään taikinaan vielä ruokaöljyä sekä suolaa ja ihan pieni ripaus sokeria. Kuumassa uunissa löysähkö taikina kupruilee ihanasti ja saa pehmoisen olomuodon.
Huomenna olisi tarkoitus vähän huristella saumurilla. Isännän avustuksella sain viimein vaihdettua siihen joulun alla tilaamani terät ja nyt ommeljälki on siistiä. Tästedes muistan kyllä pitää nuppineulat etäällä teristä.
Herkullisia laskiaisleipomuksia. Mukavia ompeluhetkiä!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOi mitä herkkuja! (:
VastaaPoista