lauantai 24. huhtikuuta 2010

Tuvan värimailmaa

Olen viimein saanut tupakeittiön kaappien maalaussession loppuun. Nyt tässä mietinkin mitä tekisi noille kaappien takana oleville kaakeleille. Tutkin jo netistä että niitä voisi maalatakin.

 
Kaakeleiden vaihto ei nyt tunnu oikein innostavan kun huonekaluissa on vielä maalaushommia riittämiin. Jos ne maalataan niin minkä väriseksi.... Onko ehdotuksia?
Samassa huoneessa on talon kaksi vanhaa kaappia. Ammatti-ihmiset ovat entisöineet ne joskus runsaat kaksikymmentä vuotta sitten.Varsinkin tuo nurkkakaappi häiritsee värillään... sillekkin tarttis jotain tehdä joskus :(

Nyt kun katto ja puolipaneelit ovat valkoiset niin se tuntuu jotenkin liian tummalta.

Puolipaneelit joudun vielä käsittelemään uudelleen koska tuo väri päivänvalossa vähän sinertää ja sitä se ei saisi tehdä.

Eli hommia piisaa....

On niin kylmät ilmat että tämänpäiväinen mökille meno siirtyi huomiseen käväisemiseen. Voisi kokeilla sitä uutta nettitikkua... :)

Hyvät viikonloput lukijoilleni!

15 kommenttia:

 1. Löysin tänne vieraillulle.Kiva blogi sinulla.=)

  Maalasitko keittiökaappien ovet?
  Teen itsekin pientä tuunailua keittiössäni ja maalasin juuri hyvin samantyyliset kaakelit valkoiseksi.Hyvin onnistui.Käyppä kurkkaamassa blogissani.
  Jään tänne vierailijaksi jos sopii.

  VastaaPoista
 2. Olen juuri maalannut nuo keittiökaappien ovovet. Ne olivat tähän asti puunväriset, samoin katto ja puolipaneeli. Kyllästyin niihin ja halusin vaaleaa. Käväisen sinunkin blogissasi. Tervetuloa lukijakseni!

  VastaaPoista
 3. Hienon työn olet tehnyt! Minusta tuo ruskea kävisi aika kivasti tuonne, mutta olisiko joku mattaruskea paremmin tyyliin sopiva.. Tietysti jos et tykkää ruskeasta, niin valkoinen käy kaiken kanssa!

  VastaaPoista
 4. Ihana tupakeittiö!Miten olisi vaaleanharmaat kaakelit?Ite tykkään vaalean lisäksi myös ruskeasta ja harmaasta ja sopivat mielestäni hyvin yhteen.
  Upea kaappivanhus!

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynnistä ja tervetuloa lukijakseni.
  Vielä kyselen maalasitko millä maalilla?
  Maalasitko telalla vai pensselillä?
  Ahdistelen nyt sinua kysymyksillä,toivottavasti jaksat vastailla.
  Meillä olisi ehkä tarpeen maalata ovet,ovat toisin paikoin aika kuluneet.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Keittiön kaappien ovet maalasin Futura 15 ja nuo valkoiset väliovet Futura 40. Olisi saattanut olla parempi maalata nuo kaapistotkin tuolla Futura 40:llä. Tuo 15 on täyshimmeä ja saattaa olla puhtaanapidon kannalta vaikeampi kuin tuo ovimaali 40 joka on puolihimmeä.
  Telaa käytin ja pienemmät paikat pensselillä. Niin ja pohjamaaliksi laitoin Otepohja tartuntamaalin.
  Kysele vain :) Jaksan kyllä vastailla edelleenkin jos jotain kysyttävää tulee. Viikonloppuja !

  VastaaPoista
 7. Ihanan keittiön olet maalannut!! En ikinä lakkaa ihmettelemästä, miten taitavia maalari-naisia täällä blogimaailmassa on. Keittiöt maalataan tuosta vaan samoin seinät, lattiat ja katot. Ei voi kuin nostaa hattua teille taitaville naisille. Kunnioitettava taito!!l

  Oikein mukavaa lauantai-iltaa!!

  VastaaPoista
 8. Maalaamalla saa mieleisensä väriset!Ehdottaisin kaakelien väriksi valkoista? Itsekin tekisi mieli maalata keittiöstä kaakelit valkoiseksi,saas nähdä milloin toteutan sen... :)

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos vastauksesta.Yksi kysymys vielä,irroititko ovet kun niitä maalasit.
  Älä hermostu.

  Hyvää yötä.

  VastaaPoista
 10. En irroittanut. Aivan paikallaan maalasin. Pikkuisen sanomalehtiä laitoin tiskipöydän ja lattian suojaksi. Maalaan yleensä vähällä maalilla että ei roiskuisi ja saa paremman pinnan.

  Noihin kaappeihin tuli siis yksi Otepohjamaali ja kaksi tuota varsinaista maalikerrosta ja valkoisiin oviin tuli neljä tuota maalikerrosta. Otemallia en niihin muistaakseni laittanut.

  En ole mikään ammatti-ihminen näissä asioissa. Teen vaan niinkuin parhaaksi näen ja kyselen siskoni mieheltä kuinka pitäisi. Hän kun on sisustus- ja rakennustarvikemyyjä.

  Kysy vaan vielä jos jotain tulee mieleen....

  VastaaPoista
 11. Minusta kaakelit on ihan hyvat tuon varisina.

  Nurkkakaappi on ihana! Onko se vanha?

  VastaaPoista
 12. Tuo nurkkakaappi samoin kuin muutkin meillä olevat vanhat kaapit ja kalusteet tulivat talon mukana omistukseemme ja kuuluvat siten talon historiaan.

  VastaaPoista
 13. Hieno ja niin erilainen tuo nurkkakaappi.
  Hyvin on ovien maalaus onnistunut. Kaakelien maalauksesta en osaa mitään sanoa, mutta ruskea kyllä jotenkin sointuu tuonne keittiön väreihin hyvin.

  VastaaPoista