tiistai 22. kesäkuuta 2010

Petunia maljassa

Eletään juhannusviikkoa. Kesän kauneinta aikaa. Tämä valoisuus on niin ihanaa että toivoisi sen jatkuvan pitempäänkin. Toivon mukaan säät tästä vielä lämpeävät ja aurinkoa piisaa jatkossakin.


Oletteko muuten kokeilleet petunioita leikkokukaksi sisälle maljakkoon. Olen kasvattanut itse kaikki petuniat joten niitä on nyt jonkin verran. Osa petunioista kasvaa pitempää vartta joten katkaisin niitä ja toin sisälle Aino Aalto lasiastiaan. Ne kestävät siinä hyvin kauan ja saattavat tehdä jopa uutta juurtakin. Ruukkuun jäljelle jäävään tynkään kannattaa leikkausvaiheessa jättää muutama lehti.  Se tekee uudet kukat kunhan ehtii. Noinkin petunioita saa monistettua jos on tarve.

* * * *

Me todennäköisesti menemme mökille ainakin lauantaina jos ei jo aikaisemmin. Sää sen ratkaisee huvittaako. Muita menoja ei näillä tietämin ole. Lentäjien Juhannus -juhla on kuulunut aikaisempina vuosina aina kuvioihin mukaan mutta nyt ei sinne huvita suunnata.


Saatan postata vielä ennen juhannusta. Jos kuitenkin kiirus iskee ettei ehdi niin toivotan nyt jo teille kaikille oikein hyvää aurinkoista kesän juhlaa!

7 kommenttia:

 1. Kaunis valkoinen petunia.
  Kiva tietää että petunia menestyy myös maljakossa.

  Oikein ihanaa juhannuksen aikaa sinne teille.

  VastaaPoista
 2. Kaunista juhannusta teillekkin!

  VastaaPoista
 3. Hyvää juhannusta sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Onpa upea valkoisuudessaan tuo petunia. Iloa ja valoa juhannukseenne täältä satujen saarelta, missä ei ko. juhlasta mitään ymmärretä ;O)

  VastaaPoista
 5. İhanaa Juhannusta sinulle myös,ja toivotaan ilmojen olevan suotuisia.

  VastaaPoista
 6. Ihania valkoisia petunioita! Juhannus jo meni, mutta mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.