perjantai 4. kesäkuuta 2010

Kasvihuone pystyssä

Tällä viikolla kasvihuonen pystytys ja kasvit ovat vieneet niin totaalisesti ajan että vain pikaisesti olen illalla koneella käynyt lukemassa teidän postauksenne. Kommentoimaan en ole ehtinyt ollenkaan, sorry!

Kasvihuone on nyt valmis! Sain sinne melkein kaikki kasvini, vein vielä tuolinkin, että saan siellä istua ja ihailla aikaansaannoksiamme. Isännälle kuuluu kiitos tietysti kasvihuoneesta ja pystytyksestä ja oma vastuualue on nuo kasvit sisällä.


Ostin viisi kasvihuonekurkun tainta, yhden kesäkurpitsan, kirsikkatomaatin ja amppelitomaatin taimet omien runkotomaattien ja minitomaattien seuraksi. Voi kunpa nyt ei tulisi kovia halloja että istutukseni pääsisivät hyvään kasvuun.


Kesäkukkiakin vein sinne, vaikka nehän laitetaan istuutuksiin ulos kunhan ehdin siihen puuhaan. Kasvimaa on muokattu mutta kylvöt on vielä tekemättä. Ehkä ensi viikolla :)

Osaa kukista jo laitoin laatikkoon huomista mökille menoa varten. Saa sinnekkin jo istutuksia kuntoon.


Syreenikin kukkii ja tuoksuu niin suloisesti. Toin muutaman oksan sisälle maljakkoon. Kesäkuu on mielestäni vuoden ihanin kuukausi. Kesä on vihreimmillään ja yöt valoisat, lähes yöttömät.Hyvää ja toivon mukaan aurinkoista viikonloppua kaikille!

13 kommenttia:

 1. Ihana!
  Kasvihuoneissa on sitä jotain. Omaani odotellessa, ihailen muiden omia. (ensin pitäisi olla paikka, jossa sen voisi pystyttää. onhan meillä suomessa talo, mutta siinä asuvat vuokralaiset ja olisi pitkä tuo hoitomatka..)

  Kiva että laitoit sisältäkin kuvia :-)!

  VastaaPoista
 2. Voi miten paljon kaikenlaista ihanaa tuo kasvihuoneesi sisaltaakaan!!! Nostan kylla hattua kaikille, jotka viitsivat sellaista pitaa. Minustakin olisi sellainen ihana, mutta olen niin armottoman laiska puutarhuri... :(

  VastaaPoista
 3. Kasvihuoneesta minäkin haaveilen...mut olen kyllä sellainen poropeukalo kaikkien viljelysten kanssa,et epäilen kuitenkin,saisinkohan satoa ollenkaan...
  Sinulla näyttää olevan hyvällä mallillaan kaikki taimenkasvatus...toiv.saat hyvän sadon...
  Ei mikään ole niin maukasta ja hyvää kuin tuore,itsekasvatettu tomaatti ja kurkku....senverran olen saanut onnistumaan viljelyksiä minäkin,että maun tiedän...hih,hih...

  VastaaPoista
 4. Kaunista viherrystä kasvihuoneessa. Vanha telefooniko tuolla sireeneiden takana häämöttää? Ihana. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Aliisa; Kyllä se on talon alkuperäinen vanha telefooni, aikoinaan ensimmäisiä paikkakunnalla. Siihen on rustattu sisään uusi koneisto joten se pelaakin vielä. Äänen laatu tosin on heikohko, joten ei sitä viitsi päivittäisessä käytössä pitää. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Voi ihanuutta. Itse sain pienen kasvihuone"hyllyn" tänä keväänä ja olen siitäkin iloinen.

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihana! Ja mitä kaikkea sinulla on jo siellä kasvamassa.

  VastaaPoista
 8. Onpa upea iso kasvihuone!! :) Kyllä tuolla on mukava kasvattaa kaikkea kivaa!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Komea on kasvihuoneesi! Minulla oli aikoinaan pieni kasvihuone talon päädyssä maalla asuessani lähinnä tomaatteja varten. Muistan hyvin sen kostean lämpimän ilman ja uteliaan odottavan olon kun aamulla sinne tapstelin ihailemaan kasvun edistymistä (ja availemaan ja sulkemaan ikkunoita..)!
  Paljon sinulla siellä onkin jo kasvamassa!

  VastaaPoista
 10. Onnea uuden kasvihuoneen omistajalle!

  VastaaPoista
 11. Siellähän on vaikka mitä. Nyt sinulle ei ainakaan tule vapaa-ajan ongelmia.

  VastaaPoista
 12. Ihana kasvihuone!Kylläpäs siinä sulla työsarkaa..mutta varmasti vaivanarvoista!Ihailen suuresti :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.