tiistai 15. kesäkuuta 2010

Viimeisiä viedään

Muutaman viikon päästä on käsillä taas jokakesäinen mansikan poiminta. Kävin illansuussa taas vähän perkaushommissa. Kovin rajuja toimenpiteitä ei nyt sovi tehdä ettei kukinta häiriinny. Hyttysiä oli jonkin verran.... hyi! Muuten en tuota perkaushommaa niin moittisikaan.Tein tänään mansikkahilloa viimeisistä pakasteessa olevista mansikoista aivan hillosokeripussin kyljessä olevalla perusohjeella. Olen vähän säästellyt noita viimeisiä kun ei ole ollut tiedossa millaisen mansikkavuosi on tulossa.

Kukista päätellen niitä näyttää tulevan aivan kohtuullisesti.  Meillä on aika suuri mansikkamaa, joten kyllä siinä selkä on taas koetuksella kun niitä sieltä päivittäin poimiskelee. Sitten tietysti vielä puhdistus, pakastus sun muut hommat. Mutta siinähän se taas menee.

On mansikat omalta maalta kuitenkin niin ihania että kannattaa se vaivannäkö.

Aurinkoisia päiviä kaikille !

5 kommenttia:

 1. Kylläs olet ahkera! Mun mansikkamaa on vieläkin perkkaamatta... Hävettää tunnustaa. :/ Teimme maan viime kesänä joten ihan hirveiksi puskiksi eivät taimet ole äityneet mutta silti.

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniit kannensuojukse purrkkiesi paalla.Omatekoinen mansikkahillo on sita parasta.
  İhania kesapa
  via sinulle sinne touhuiluun.

  VastaaPoista
 3. Minäkin tyhjensinpakastinta ja tein puolukkamehua.Tykkään sen kirpeästä mausta.Oikeastaan meidän puolukat meneekin aina mehuksi.

  Kauniit mansikkapurkit.Ja hillo on kyllä ihanaa.Pitää sitäkin tehdä.

  Oma mansikkamaa on mahtava.Meillä oli jossain vaiheessa pieni maa mutta hävitettiin se sitten pois kun myyrät söi lähes kaiken.
  Nyt sitten ostelen mansikat valmiiksi kerättynä,mutta eivät ole ollenkaan niin hyviä kun oman maan mansikat.

  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 4. Oi että, tuore mansikkahillo on mitä parasta näin keväisin! :) Oma pakastimeni tyhjentyi marjoista huhtikuussa (mutta onneksi vasta silloin). Odotan hirmuisesti hyvää marjavuotta!

  Leppoisaa ja maukasta viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. JaanaElina: Meillä ei ole myyrätuhoja ollut koskaan vaikka olemme tässä asuneet lähes kolmekymmentä vuotta. Onneksi näin!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.