sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Satonäkymiä

Tulipas pitkä tauko postaukseen. Aika on mennyt kuin siivillä enkä ole ehtinyt koneelle kuin iltamyöhään. Seurannassani olevien blogien postaukset olen kyllä kaikki lukenut mutta en ole omaa saanut aikaiseksi. No nyt sitten...


Kasvihuoneesta kurkkusatoa on saatu jo harvakseltaan ja keltainen amppelitomaatti alkaa olla poimintavalmis. Raakileita on kyllä paljonkin myös muissa tomaateissa. Kesäkukat on suurimmaksi osaksi laitettu istutuksiin, enimmäkseen astioihin ja koreihin. Osa on mennyt perennojen aukkopaikkoihin. Laitan niistä kuvia erikseen.


Keittiön ikkunasta kuvasin naapurin sadonkorjuuta. Rehunteko oli käynnissä juhannusviikolla. Yleensä tuo aloitetaan täälläpäin juhannuksen jälkeen.


Ihanan värinen rypsipelto häikäisee keltaisuudellaan. Tuosta keltaisesta todella tykkään.

Viikonloppu vietettiin mökkimaisemissa ja nyt ollaan jo kotosalla. Viikolla täytyy käydä siellä ainakin kukkien kastelussa ja tietysti saunomassa. Veneiden pörinöistä päätelleen lomalaisia on mökeillä. Ehkä mekin ollaan yön yli...

Hyviä lämpimiä ja aurinkoisia päiviä toivotellen....!

5 kommenttia:

 1. Oma kasvattama sato on se paras sato.
  Kyllapa teilla onkin ihanat nakymat siella.Keltainen rypsipelto on kaunis naky.
  Kiitos,meilla taalla aurinkoa riittaa,ja kuumat nayttavat alkavan.Viela ei ole ollut,kuin vahan paalle +30,mutta nousee koko ajan.Juuri tuossa totesin,etta ilmastointi saa olla paalla koko yön,kun tuuli lakkasi.Jos tuulee,niin meilla kay sisalla lapiveto,eika ilmastointia tarvita.
  Sinulle myös ihania kesapaivia.

  VastaaPoista
 2. Kesäinen rypsipelto on jotain niin ihanuutta. Täällä ihan meidän talon lähellä on nykyään rypsipelto, sitä on kiva ihailla aina ohimennessä.

  Ennen kasvattivat siinä heinää, mutta tänä vuonna olikin uudet tuulet näemmä puhaltaneet ja vaihtunut heinä rypsiin :)

  Voi voi, minä aloin miettimään ihan haikein mielin kuinka mukava olisi saada kurkkua omasta kasvihuoneesta. Meillä ei siis moista.. :)

  VastaaPoista
 3. Komean näköistä kurkkua teillä satona.

  VastaaPoista
 4. Ihanat maalaismaisemat siellä ! Miten ihana onkaan syödä oman sadon tuotteita :)

  VastaaPoista
 5. Ihailin Suomessa junassa juuri noita ihania, keltaisia peltoja.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.