tiistai 4. toukokuuta 2010

Ulkovaraston siivousta

Olen tänään iltasella siivonnut yhtä ulkovarastoamme. Kyllä oli taas tavaraa kerääntynyt. Kukahan niitä sinne tuo? :(  Osa tavaroista sai kaatopaikkatuomion ja osa pääsee kirpputorille. Tuo kuvan ikivanha valkoinen emalipotta on säilytettäviä ja mielestäni viehättävä. Käytin sitä kukkaistutuksiin viime kesänä. Muunlaista käyttöä en ole keksinyt.Vielä vanhempi ainakin kunnon perusteella on tuo kuvan kaadin, puhkiruostunut mutta kuitenkin niin sympaattinen. Sitä ei ole käytetty mitenkään mutta nyt on tullut mieleen että jos sisälle laittaa eri astian tai lasin niin käyhän se kukkavaasista ulkona.Seinällä on kaikenlaisia talon vanhoja tarvekaluja, viikatteita, sirppejä sun muita. Vanhat kangaspuutkin lepää seinää nojaamassa ja odottaa uutta tulemista.

Nykyään noilla kaluilla ei ole paljoa tarvetta mutta säilyttää ne silti haluan myöhemmille jälkipolville ihmeteltäviksi.

* * * *

Nuo vanhat ajan patinoimat seinät ja vanhat ruosteiset lukot puhuttelevat minua edelleen, vaikka olen jo iäisyyden näissä ympyröissä asunut. Mitä ne kertoisivatkaan jos osaisivat..No onneksi yksi varasto tuli siivotuksi. Vielä on muutama jäljellä. Tuvan yläkerran siivous vie useamman päivän. Saa nähdä jääkö ensi kesälle... 


 
 
Lämpöisiä säitä odotellen,  

L e z z i e

13 kommenttia:

 1. İhanat vanhat hirret,ja lukot,seka muu tavara.Ruosteen patinoima on vaan vielakin arvokkaampi.
  Ala heita pois.

  VastaaPoista
 2. Ihania vanhoja juttuja. Hyödynnä tosiaan nuo astiat kukka-astioina! :)

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavia,vanhoja tavaroita ja varasto!Hienoa,että säästät ja vaalit tuleville jälkipolville!

  VastaaPoista
 4. Ihana aitta teillä, kauniit koristelistatkin ovien päällä... meillä tuollaiset listat tuvan ikkunoissa. Meillä kans aitan seinällä roikkuu sirpit rivissä, ne näyttää kuin ne olis just lähdössä takas töihin (ruostuneita ovat tosin) ja me kans säilytetään kaikki, kauneimpia olen ajatellut laittaa vähän paremmin näytille.

  VastaaPoista
 5. Teillä on oikea aarreaitta. Tuollaista siivoaisi ihan ilokseen :D, mutta voisi kestää kauan, kun pitäisi miettiä tarina joka tavaralle, hivellä tavaroiden pintaa ja muistella historiaa.

  Ja sinulla on tuollainen takapihallasi! (tai etu, mutta pihalla kuitenkin :D)

  VastaaPoista
 6. P.S.
  Kannuun istutat vaikka persiljaa, reiät vaan hyvät.

  VastaaPoista
 7. Kannussa voisi olla muratti tai jokin muu köynnös. Mullat pussiin ja pussinpohjaan reikiä, niin ei tursua mullat ruosterei'stä ulos.

  VastaaPoista
 8. Kiitokset vinkeistä Hannele ja Tuatara!

  VastaaPoista
 9. Ihania löytöjä!

  Kiva lukea nettitikkukokeiluista, sillä olisi sellainen tarpeen meillekin.

  VastaaPoista
 10. Kuvistasi nousee mieleen lapsuuden kesäpäivät kun mummolan aitan rappusilla istuttiin ja syötiin heinänkorteen pujotettuja metsämansikoita. Melkein tänne asti tunnen vanhan aitan ja mansikoiden tuoksun.

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihania vanhoja juttuja, kaunista :)

  VastaaPoista