torstai 20. toukokuuta 2010

Tuomi kukkii

Käväisin siskon luona kylillä eilen. Siellä tuomen tuoksu oli mykistävän ihana. Pihan reunoilla on suuria tuomia ja tuoksu oli voimakasta.

Aamusta kuljeskelin ulkona katsastamassa omia kesäkukkiani ja toin maljakkoon muutaman tuomenoksan. Onhan niitä siis meilläkin. Takapihalta sen tuoksu vain ei ylety aivan pihaan asti, ja oli vahingossa jäämässä ilman huomiota.

Tuomen kukinta on muutaman viikon etuajassa näiden ihanien lämpimien säiden vuoksi. Jos oikein muistan niin tuomen tuoksu kuuluu lähinnä kesäkuun alkuun.

Hyvät loppuviikot ja nauttikaamme kesästä kukin tahoillamme!

5 kommenttia:

 1. Siellä teilläpäin onkin kevät pitemmällä kuin täällä.Täällä tuomet eivät ihan vielä kuki.Nuppuja on jo.

  Blogissani on sinulle yllätys.Käyppä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 2. Tuomen kukat on ihania. Harmi kun omassa pihassa ei ole yhtään tuomea.

  VastaaPoista
 3. Nytpä muistuikin mieleeni, että viime kesänä suunnittelin siirtäväni lähimetsästä muutamia tuomen taimia pihallemme, sillä minäkin nautin tuomen kukkien tuoksusta ja ne ovat ihania maljakossa. Joten lapio käteen. :)
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Tuomi ja pihlaja ovat minulle vihonviimeisia,vaikka varsinkin tuomentuoksusta tykkaankin.Saan niista allergiaoireena kovan yskan.Onneksi ei ole taalla Turkissa.
  İhanaa loppuviikkoa sinulle myös.

  VastaaPoista
 5. Täälläkin kukkivat jo kovasti. Tuomi kukkii täälläpäin yleensä koulujen päättyessä touko-kesäkuun vaihteessa, eli nyt ollaan aikaisessa.

  VastaaPoista