keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Roskien polttoa ja ranskalaisia

Tänään oli sitten vuorossa roskien polttoa eilisen varastosiivouksen jälkeen. Pääosin nuo roskat koostuivat kuitenkin haravointi- ja pensaiden kevätleikkausjätteistä. Isännyys ilmoitti asiaankuuluvasti palolaitokselle aikeistaan etteivät palokuntaa meille lähetä.


Tuossa yhdessä kuvassa roskien polttajan mielenkiinto tuntuu olevan muualla kuin varsinaisessa tehtävässään. Syy moiseen löytyy taivaalta. Näissä lakeuden maisemissa ei ole mitenkään harvinaista nähdä varsinkaan näin keväisin taivaalla ilmaista lentonäytöstä. Hawk-osasto siellä piti näytöstään, joko harjoitusta tai oikein varsinaista sellaista... en tiedä kun en ollut paikan päällä.  Harmi vaan että lentelivät sen verran kaukana että ei saanut parempia kuvia :(Lentosotakoulussa on tällä viikolla ranskalaisia kylässä. Ranskan ilmavoimien kolme Alpha Jet-harjoituskonetta ja miehistö sekä kuljetuskoneita muistaakseni kaksi kappaletta osallistuvat Lentosotakoulussa järjestettävään lentoharjoitukseen. Paikalliset lehdet ovat siitä uutisoineet mm. Ilkka-lehti.


Sellaista tänään. Aurinkokin jo paistoi oikein mukavasti. Sää oli vielä koleahkoa. Tänään koulin myös vähän kesäkukkia, mutta siitä myöhemmin. Lähden vielä siskon luo kylille käymään. Hei taas!

7 kommenttia:

 1. Iso piha ja naapurit kaukana. Sellaista omakotitalo asumisen kuuluu ollakkin. Ihanan näköistä kaupunkilaisen silmään.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mahtavat peltomaisemat teillä.Roskien polttokin onnistuu kun ei ole naapureita ihan vieressä.

  Taisi olla melkoinen meteli kun ylilensivät.Hienoa katseltavaa.

  Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Roskienpolttokuvissa on keväinen tunnelma. Vähän jo nurmi vihertää ja savu leijailee hienosti.

  VastaaPoista
 4. Minäkin mietin ääntä, joka tulee kun koneet lentävät ylitse. Ovat varmasti mahtava näky.

  VastaaPoista
 5. Onneksi muutkin polttelevat roskiaan, mulla tuppaa olemaan huono omatunto kun kippaan mainokset tynnyriin ja tulitikun päälle. ;) Meidän kunnassa on kierrätys kunniassaan (mikä on hyvä) mut kun en jaksa viedä kauheaa kasaa paperia kaupunkiin asti.

  Tänne meillekin eksyy välillä ilmailijoita, joten jossain määrin "naapureina" kai vois sanoa et asutaan.

  VastaaPoista
 6. Kulotetaanko teillä ojan reunat?
  Ilmasotakoulun juhannusjuhlilla olen käynyt lapsena monta kertaa!
  Ja kerran istui kavilassa miedän viereessä ihan elävät Matti ja Teppo. Niistä juhlista onkin aikaa.

  VastaaPoista
 7. JaanaElina ja Sussi: Ne ovat meillä niin kaukana että ei sanottavasti meteliä kuulu. Joskus kun oikein matalalla yli lentävät niin silloin toki syntyy meteliä.

  Vihreätniityt: Meillä ei kuloteta ojia. Se olisi kyllä kivaa puuhaa ja sais siistiksi ojat. Meillä on kuitenkin yhdellä suunnalla metsää niin lähellä ja samoin nuo vanhat puurakennukset että ei uskalla puuhaan ryhtyä.

  Ilmasotakoululla (nykyisin Lentosotakoulu) olen viettänyt lähes kaikki elämäni juhannukset. Viime vuosi jäi kuitenkin väliin.

  VastaaPoista