maanantai 10. toukokuuta 2010

Onnenlantti ja ostoksia

Käväisin kylillä tänään ja ostin Lidlin tarjouksesta Tripod Setin eli kamerajalustan. Ohessa kuva siitä. Kokeilin sitä jo. Se tuntuu aivan sopivalta 10 euron hintaiseksi. Saa otettua paremmin sisäkuvia ilman salamaa kun on jalusta. Korkeutta pisimmillään tuolla on noin 60 cm, eli suuresta vekottimesta ei ole kyse.


Toinen ostos tuli postissa. Tilasin SiemenVesalta juurrutusainetta. Ajattelin kokeilla sitä pelargonioiden pistokkaisiin ainakin. Olen koko kevään kummastellut kun pistokkaat eivät tahdo lähteä kasvamaan, vaikka yleensä minulta on pistokaskasvatus muilla kasveilla toiminut hyvin.Turhan kallista tuo jauhe on kun paketti maksaa 12,80 + postikulut. No kokeilen nyt kuitenkin. Onhan taas mukava seurata onko tuolla vaikutusta. Tietysti olisi helpompi ostaa valmiit pelakuut, mutta kun tuo itse tekeminen on niin iskostunut tuonne päänuppiin.

No niin ja se otsikon ensimmäinen osuus sitten. Kun tulin kyliltä ja nousin autosta niin huomasin että maassa on noin 50 sentin kokoinen rahan näköinen pyörylä. No ajattelin että se on minulta joskus aiemmin tipahtanut. Kun sisällä puhdistin sitä niin huomasin että se on tosi vanha raha, 5 penniä vuodelta 1866. Tuossa kuva kummaltakin puolelta.En tiedä mistä se tuohon pihaan tupsahti. Isäntä arveli että routa sen on varmaan nostanut. Meillä ei ole ainakaan tuollaisia rahoja käsitelty, joten kauan se siellä on ollut. Tosi ruostunutkin oli joten aika on sitä syönyt. Taidan nimetä sen onnenlantikseni.


Meillä, minun kotonani, on ollut tuollaisia vanhoja rahoja, koska äitini isä harrasti vanhojen rahojen keräilyä. Tämä ei nyt kuitenkaan ole sieltä peräisin. Todella jännää että talon historiaa putkahtelee tuollakin lailla päivänvaloon.

* * * * *

Kirpparillakin käväisin, mutta siitä käynnistä laitan kuvia jonakin toisena päivänä. Tällaista siis tänään. Kuulumisiin!

5 kommenttia:

 1. Minäkin hankin äskettäin tuota samaa juurrutusainetta. Se on vaan vielä kokeilematta, on niin paljon pelakuun pistokkaita kasvamassa etten ole lisää tarvinut. Pitäisi kokeilla ihan mielenkiinnon vuoksi.
  Hauska tuo rahalöytö.

  VastaaPoista
 2. Kiva tuo onnenlantti! Löysin myös joskus kouluikäisenä mummolasta pellolta jonkun vastaavanlaisen ikivanhan kolikon.

  VastaaPoista
 3. En ole tiennytkään, että on olemassa juurrutusainetta. Laitapa tietoa sitten, miten aine toimii.
  Upean lantin olet löytänyt.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Tuo juurrutusaine on merileväpohjainen mutta siinä on lisäksi jotakin kasvuhormonia. Siksi kiinnostaa kokeilla... Laitan sitten myöhemmin tietoa oliko tehoa.

  VastaaPoista