torstai 30. heinäkuuta 2015

Vihreävoittoista vielä

Pieni katsaus kasvihuoneeseen.

Erityisen innolla odottelen munakoison hedelmän kehittymistä. Niitä olisi tulossa enemmänkin kunhan lämpöä riittäisi. Kasvihuoneessa sitä toki paremmin kehittyykin.


Tomaatin raakileita on paljon mutta väriä poskiin ovat saaneet vasta Sungold, Outdoor Girl ja Sweet Aperitif. Nämä kaksi jälkimmäistä vasta aloittelevat kypsymistä, mutta ensimmäiset maistiaiset on jo saatu.


Paprika puskee hedelmää myös voimalla.Olen harventanut lehdistöä että aurinko ja hyönteiset pääsisivät edestauttamaan kasvua.


Kurkun suhteen ollaan oltu omavaraisia jo parikin viikkoa, samoin salaattia on kasvimaalla monta sorttia. Harsotuksella olen saanut Rucolankin pysymään kirvoista puhtaana.


Stevia on nätti vaikka kukaksikin. En ole vielä maistanut. Ehkä pikapuoliin ...


Kasvihuoneessa vallitsee sademetsän tunnelma. Käytävät ovat jääneet ahtaiksi.


Sadekesän ansiosta pari suurehkoa petuniaakin ovat saaneet jäädä kasvihuoneeseen. Ne kaunistavat niin vihreävoittoista värimaailmaa.


Tultiin mökiltä puolenpäivän aikoihin ja nyt taas kertaalleen on mansikkamaan tuotokset saatu pakkaseen. Mansikkasadon aikaan tämä vuorottelu kodin ja mökin välillä on vaan niin pakollista, muuten ei pakastimesta talvella ole haettavaa.

10 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja sinulla kypsymässä! Oi, on sinulla rehevää kasvihuoneessa, mahdutko itse sinne sekaan ollenkaan ;) mukavaa viikonloppua sinulle Lezzie <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä mahdun sentään :) Kiitos samoin!

   Poista
 2. Hienoa, että olet saanut kehittymään munakoisot noin lupaavaksi. Sitä pitää ensi kesänä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ne on ehtineet kasvihuoneessa. Alunperin oli tarkoitus laittaa ne kasvimaalle mutta luin netistä että ne eivät ehdi avomaalla kukintaa pitemmälle.

   Poista
 3. Maistuvia herkkuja tulossa yllin kyllin. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa .. maltan tuskin odottaa :)

   Poista
 4. Pitäisköhän joskus kokeilla tuota munakoison kasvattamista, sain kaverilta siemeniäkin, mutta ne tulivat niin myöhään etteivät tälle kesälle ennättäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan normaalin lämpöisenä kesänä onnistuvat hyvinkin kasvihuoneessa mutta en usko että avomaalla ehtivät. Mielenkiintoista on kuitenkin seurata niiden kehittymistä.

   Poista
 5. Upea viidakko sinulla kasvihuoneessa. Täälläkin on jo päästy maistelemaan tomaattisatoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihanaa odotella tomaattien kypsymistä. Kasvussa on 6 eri lajiketta. Kiva sitten maistella eroavaisuuksia kunhan kaikki pääsevät punaisiksi. Tosin pelkkä punaisuus ei vielä riitä. Itse käyn koskettelemassa pehmoisuutta ja varmistamassa että ovat lisäksi kypsiäkin.

   Poista