tiistai 14. heinäkuuta 2015

Maalla on mukavaa

Viikko on vierähtänyt taas nopeasti. Tämä virkeä kaksikko kävi viettämässä meillä muutaman päivän maaseudun ilmoja haistelemassa. Isäntäväki teki sillävälin pienen lomareissun Etelä-Suomeen.

* * * *

Mansikat ovat kypsymässä ja ihan kohtuullisesti näyttää tulevankin. Ensi maistelut on suoritettu. Tein turkkilaisesta jogurtista ja kondensoidusta maidosta kastikkeen ja hyvin sopikin yksiin hapokkaiden marjojen kanssa.


Outdoor girl -tomaatti ulkorakennuksen seinustalla ei ole moittinut viileitä ilmoja ollenkaan. Enemmän raakileita näyttää olevan kuin kasvihuoneen asukeissa.


* * * * *                                       

Mökillä ollaan nyt taas, mutta huomenna täytyy käydä kotona poimimassa ja pakastamassa mansikat.
Isäntä hommailee terassijatkon parissa ja minä sain viimein alulle ikkunoiden pesun. Nyt näissä maisemissa on viihtyisää kun asukkeja on naapurimökeissäkin ja vesilläkin harvakseltaan

Mökin rinteessä kukkii ensi kerran syreeniä muistuttava hyväntuoksuinen pensas. Nimeä en ole vielä kaunokaiselle löytänyt.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vauhtia kyllä piisaa kun nuo temmeltävät tontillamme. Kaupunkikoirille vapaana juoksentelu on mieluisaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne tulevat niin riemulla meille aina! Vielä suurempi oli riemu kuitenkin kun kotoväen auto ilmestyi pihaan muutaman päivän hoitojakson jälkeen.

   Poista
 3. Koirat nauttii kun saavat vapaana temmeltää ja leikkiä! Luulen, että tuo pensas on unkarinsyreeni, itselläni on myös ja muistuttaa sitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Tuttu nimihän tuo on mutta miksihän en muistanut sellaista olevankaan.

   Poista
 4. Ihanat koiruudet!

  Muistan lapsena maalla mummolassa kun poimittiin maasta suoraan mansikat suuhun. Oli se maku ihan toista kuin kaupassa muovirasiassa kolhiintuneet marjat (ruotsalaiset mansikat, eivät edes kotimaiset ;))

  Rakastan mansikoita... niin että tosin minulle kelpaavat ne espanjalaisetkin hätätilassa :D
  Mutta oman maan mansikat, nam nam

  VastaaPoista
 5. On mansikat ihania. Meillä tuota maata ei ole ravittu mitenkään ja satoa on saatu vaihtelevalla menestyksellä jo kolmekymmentä vuotta. Olenkin ihmetellyt että mistä ne elinvoimansa ottavat. Tosi luomua tavaraa siis, ei tosin niin makeita kuin kauppojen edustoilla kasvatetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta luin tarkemmin... siis kauppojen edustalla myynnissä olevat :) :)

   Poista