tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mökkimaisemissa

Viikko vietettiin mökkimaisemissa. Isäntä puuhaili rannan terassijatkon parissa. Jatko tuli tarpeelliseksi kun kevään tulviva järvi söi ranta-aluetta. Nyt epätäsainen kivikko jää sopivasti piiloon terassin alle ja saa samalla suojaa suurempien aaltojen voimalta liikutella kiviä.Oma puuhastelu on keskittynyt grillin ympärille. Otin urakaksi valurauta-astioiden peruspuhdistuksen. Hehkutuksella valurautaisesta astiasta saadaan poistettua kaikki vanha töhnä ja sinertävä rautapinta saadaan esille. Netistä löysin sopivasti vinkkejä. Otin ohjeistukseksi Riikan blogin. Mielestäni hän kuvaa prosessin niin kovin valaisevasti blogissaan Vatsasekailin Kilinkolin / Monta rautaa tulessa.


Kyllä nyt tuoksuu tienvarret ihanalle kun mesiangero on aloittanut kukintansa.


Olen hoitanut lenkkeilyt mökkimaisemissa kun siellä maisemat ovat niin idyllisiä hiekkaisine teineen ja peltonäkymineen.


Mökkimme lähitienoolla on vielä noita vanhoja ihania pikkutupia.


Joka toinen päivä on käyty kotimaisemissa keräämässä mansikat ja hoitamassa ne pakkaseen sekä kastelemassa kasvihuoneen asukit.


6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, meillä onkin pari vanhaa valurautapannua odottamassa kunnostusta. Olin ne aivan unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa vievää puuhaa se on mutta mihinkäs kesällä on kiire. Jätin rasvauksen toiseen kertaan samoin kuin ohjeen laittanut Riikka.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kesällä maisemat on niin kauniit kun järvi on sininen ja kasvusto vihreää.

   Poista
 3. Aikas rentoiset maisemat sulla siellä mökkipaikalla. Kukapa ei sellaisissa viihtyisi? Kiva kun liityi lukijaksi ja toivottavasti lämpöisempiä kesäpäiviä toivottelee Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöisiä päiviä tässä vielä odotellaan. On muistissani eräs elokuu kun oli aivan mahtavat hellesäät ja järven vesi ihanan lämpöistä.

   Poista