sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Viikot vilahtelee

Nyt ollaan jo syksyssä ja elokuu vilahti turhan nopeasti ohi.

Edellisen viikonlopun vietimme mökillä. Isäntä kaatoi rannasta muutaman lehtipuun. Nyt näkyy ihanasti ulapalle. Tykkään niin avarasta maisemasta.


Vesi on pysytellyt vielä siedettävän lämpöisenä aamu-uinnillekin.


Kotona olen puuhastellut viimeksi matonkudekerien parissa. Laitoin kirpparille osaa myyntiin, kun ovat vuositolkulla varastossa odottaneet käyttöönottoa. Syksyn kudontakurssit polkaisevat kohta käyntiin niin luulisi tarvitsijoita löytyvän. Kuteet ovat oikein vanhanajan leikattuja, edesmenneen anopin jäämistöä.

Jossain vaiheessa ajattelin itse pystyttää puut ja kutoa mutta ajatuksen tasolle se on jäänyt.


Kasvihuone tuottaa kohtuullisesti satoa, paprikat ja suippopaprikat sekä chilit vähän viiveellä mutta tulossa niitäkin on. Kurkku on ollut ongelmallinen tänä vuonna. Muutamia kitkeriä olen joutunut heivaamaan kokonaan kompostiin. Ensi vuonna saatan jättää kurkun pois kasvusta ja lisätä tomaattilajikkeita niiden tilalle.

Tomaatteja tuleekin sopivalla vauhdilla. Yhden satsin olen vasta pakastanut basilikan kanssa survoksena.


Viime talven linturuokinnasta ylijäämät auringonkukansiemenet ovat itäneet ja tuottavat pieniä kukkia koska en ole kastellut niitä oikeastaan ollenkaan.


Venetsialaisviikonlopun vietin kotona ja annoin pojalle mökkivuoron. Isäntä oli matkoilla enkä viitsinyt siksi lähteä mökkimaisemiin. Kävin kyllä viikolla päiväseltään leikkaamassa nurmikon ja lämmitin saunankin ja mökkiä samalla. Emme ole pitäneet lämpöä päällä vielä ollenkaan viikoilla.Kunpa säät vielä pysyisivät lämpöisinä ja kesäisinä... Heissan taas!

10 kommenttia:

 1. Hyvin on tullut satoa! Kaunis mökkimaisema!

  VastaaPoista
 2. Viihtyisän näköistä teidän mökkipihalla! Venetsialaisia täälläkin vieteltiin, soihtuja poltellen

  VastaaPoista
 3. Kauniit näkymät avautuvat mökiltä, kannattikin kaataa näköesteet.
  Mattojen kutominen oli hauskaa puuhaa nuorempana, kun äidillä oli kangaspuut pystyssä, mutta siitä on aikaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kutominen on hauskaa mutta pölyistä puuhaa asuintiloihin. Pitäisi olla vain erillinen huone jonne pystyttäisi puut.

   Poista
 4. Voi kuinka kauniin näköistä siellä mökillänne on ja mitä satoa saattekaan nauttia! Auringonkukat ovat kyllä niin aurinkoisia!

  VastaaPoista
 5. Ihana mökkimaisema. Matonkuteet tekevät varmasti kauppansa näin syksyllä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.