sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Satokausi lopuillaan

Kylläpäs tuli taukoa blogille, ei ollut tarkoitus ollenkaan. Päivät näin satokauden lopussa vaan jäävät väkisinkin lyhyiksi.


Olen säilönyt porkkanoita noilla Meiran pussiaineksilla ja vaihteeksi oikein mukava syödä niitä tuossa muodossa. Tavallisesti olen paistanut pannulla ja maustanut rakuunalla, suolalla ja sitruunapippurilla. Nuo porkkanat tuovat mieleen Rhodos-matkan. Siellä oli tarjolla päivittäin tuollaisia.


Sain tuttavalta tuoremehulingon omenien satokauden loppupuolella. Sillä surruuttelin loput omenat mehuksi. Suurin osa säilöttiin soseeksi.


Ruusunmarjoja keräsin ja kuivasin jonkin verran. Nyt kuivasin ne ensin halkaistuna ja vasta kuivauksen jälkeen poistin siemenet. Viime vuonna järjestys oli toinen ja sen tuntui työläämmältä.


Tytär vietti viime viikonvaihteen Fiia ja Sissi-koiruleineen meillä. Pieni lepohetki oli harvinaista näillä kaveruksilla. Enimmäkseen piti rauhoitella tilannetta että meno ei yltyisi vaarallisen kovaksi.


Pikku Sissi oli kasvanut reilusti tässä välillä ja pennun pyöreys oli täysin kadonnut.


* * * *

Nyt on kasvimaa satonsa luovuttanut ja kasvihuoneesta olen tuonut sisään muutamia suippopaprikoita purkeissa ja osan olen poiminut laatikoihin kypsymään. Laatikoissa kypsytän myös loput chilit ja paprikat sekä tomaatit.

Kohtapuoleen täytyy aloittaa säännölliset lenkkeilyt. Olen ollut tauolla koko kesän kun puutarhatyöt ovat vieneet ajan niin tarkkaan.

2 kommenttia:

  1. Sinulla onkin paljon herkkuja talveksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän niitä kerääntyy kun yrittää kaikkea ympäriltään löytyvää satoa jotenkin saada talteen.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.