torstai 22. elokuuta 2013

Pullokurpitsaa ?

Olen seuraillut kalebassikasvujani. On tainnut joutua vääriä siemeniä siihen pussiin josta piti pullokurpitsaa tuleman. Ei nuo pulloa kyllä muistuta.


Siemenfirman sivuilla oli aivan toisenlainen muoto.


Isoja ja komeita kyllä ovat.


Kasvussa on pienempiäkin, söpöjä, toisesta pussista.


Kukat ovat kovasti noiden pienten öttiäisten suosiossa.


* * * *

Jokasyksyinen purkkipyykkäys on alkanut ja yksi "korveellinen" jo pesty. Seuraavat ovat liossa.


Laitoin pesupaikan aurinkoiseen kohtaan ja selälle ystävälliseen korkeuteen. Viime vuonna tein tuon urakan kasvihuoneessa myöhemmin syksyllä.


7 kommenttia:

 1. Ihana katsoa kun sulla kurpitsat kukoistaa! Minäkin yritin kasvattaa tainta, jonka ostin prismasta. Hyvin kukki ja kasvoi, teki pieniä kurpitsan alkujakin, sellaisia 5cm kokoisia, jotka sitten yksi toisensa jälkeen kuihtuivat kasaan :( Olisi pitänyt tietää että se vaatiin pölytystä osakseen ja kaverikasvi olisi ollut hyvä :) Ehkä koitan uudestaan ensi vuonna kun sullakin on noin kivasti pompukat kasvaneet!

  VastaaPoista
 2. Minä en ole pölyttänyt ollenkaan vaan ilmeisesti hyönteiset ovat tehneet sen homman. Olen kasvattanut nuo siemenistä ja vain kastellut, joskus pelkällä vedellä ja muutaman kerran lannoitevettä laittanut kun lehdet vaikuttivat sitä tarvitsevan.

  VastaaPoista
 3. Kurpitsa on minusta jotenkin hassu kasvi. Miten muutamasta siemenestä kasvaakaan tuollaisia toinen toistaan ihmeellisempiä muotoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoahan se on kun ne siemenet ovat kaikki samanlaisia :)

   Poista
 4. Voi mahoton mitkä kurpitsat :)

  VastaaPoista
 5. Upeita ja isoja pallonkaisia – vaikkeivät tosiaan niitä kalebasseja lienekään. Ja tuosta pyykkivuoresta tuli mieleen omat potit, että ne kaipaisivat ihan samaa toimenpidettä... ehkä ensi viikonloppuna on vielä aurinkoista ja kohtuullisen lämmintä moiseen projektiin :)

  VastaaPoista
 6. Komeita erinäköisiä kurpitsoja!
  Aika urakka tuo purkkipesu, mutta mukavasti menee auringonpaisteessa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.