lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kuivatuksia

Viimeinen erä sipulisadosta on nyt kuivatusvaiheessa verkkokehikoissa.

Edelliset erät on jo jauheena purkissa ja lastuina kulhossa. Nyt ne säilyvät hyvin käyttövaiheeseen asti. Sadosta meni aika paljon roskiin kun en saanut tuota hommaa hoidettua aikaisemmin.



Leikkurilla silppusin kuivatut sipulit pienempään muotoon ja siivilöin jauheet erikseen käytettäväksi.


Viime kesänä kerätyt ruusunmarjakiulukat käytetään myös jauheena. Lisäilen niitä päivittäin jugurtti/marjasmoothien joukkoon.

* * * *

Kylvöjä olen tehnyt lisää mutta niistä toisella kertaa.... Heissan!

6 kommenttia:

  1. Tuo on varmasti hauskaa puuhaa ja hyödyllistä!
    Olen joskua myös sipuleita vähän kasvattanut, mutta en ole älynnyt niitä kuivattaa.

    VastaaPoista
  2. Noinhan ne säilyvät vaikka kuinka kauan.
    Hieno juttu kun olrt viitsinyt vaivaa nähdä.
    Mutta kiva on sitten niitä käyttää ruokiin.

    VastaaPoista
  3. Pitäisköhän viime kesän supilovahverotkin pistää jauheeksi... Olis kätevää lisätä sitä kastikkeisiin, tai minne vaan...

    VastaaPoista
  4. Tilkkureppu; Ensi kerta tuo kuivatus minullakin oli. Vihjeen sain jostakin blogista.

    Harakka; Tässä vaiheessa kevättä on vielä aikaa tuon kaltaiselle puuhalle. Kun kevät kunnolla käynnistyy niin puutarhahommat vievät kaiken mahdollisen ajan.

    Stiina; Olen kokeillut suppiksien käyttöä jauheena keittoihin, mutta tullut siihen tulokseen että käsissä murennetut ovat miellyttävämpiä keitoissa. Väri ainakin on aika ruma jauheesta tehtynä ja suutuntuma vähän outo kun ei ole "sattumia".

    VastaaPoista
  5. Ensi syksynä aion minäkin kuivata ruusunmarjat...meillä kun on etupihalla vaikka miten monta ruusua...:)

    VastaaPoista
  6. Irmastiina; Terveellistähän tuo jauhe on mutta vaan niin työlästä puuhaa, kun siementen poisto-operaatio vie niin aikaa.

    Laitoin pakasteeseenkin osan, mutta ne on jo käytetty.

    VastaaPoista