torstai 28. maaliskuuta 2013

Kalebassia ja muita kylvöjä

Tarkoitus oli vasta huhtikuulla lisäillä kylvöjä mutta en malttanut odottaa. Yksi uusista kokeiluistani tänä tulevana suvena on pullokurpitsa eli kalebassi. Taimet puskivat ulos mullasta vain vajaa viikossa kylvöstä. Tomaattia laitoin myös kahta sorttia vaikka olen luvannut että tänä kesänä ne jätetään pois.


Tomaattien ja kurkkujen kasvatus on mukavaa puuhaa, mutta kastelu on ongelma poissaolojen aikana. Haluaisin viettää mökillä enemmän aikaa, mutta kasvihuoneen hoidokit rajoittavat sitä.


Nyt kuitenkin olen pähkäillyt asiaa viikkotolkulla ja tullut siihen lopputulokseen että taidan hankkia kasvihuoneeseen kastelujärjestelmän. Tutkittuani asiaa eri lähteistä ja keskustelupalstoilta olen päätynyt Blumat -järjestelmään tuplana. Tarjouksessa näyttäisi olevan 100 euron luokkaa. Tuo järjestelmä ei tarvitse vesijohtoliitäntää eikä sähköä ja kuulemma toimii moitteettomasti.

Mikäli teillä joillakin on muunlaista tietoa tuosta järjestelmästä niin laittakeehan palautetta.

Kasvihuone viettää vielä talvihorrostaan, mutta kunhan lumet sulaa niin pääsee tosi toimiin.

* * * *

Aamulla isäntä sai naapurista tiedon että heiltä lehmät on eilen laitettu teurasautoon. Olen kuullut että niin tulee kevään korvalla tapahtumaan mutta sittenkin se tuntuu aivan kauhealta. Onneksi kuulin siitä vasta tänään eikä eilen illalla kun tämä vienti tapahtui. Naapuri on eläkeiässä ja lopettaa karjanpidon siis kokonaan.

* * * *Meillä on pääsiäisen pyhät pieni Fiia -tytsy hoidossa. Teimme metsälenkin aamulla ja nyt illansuussa pitkän lenkin toisiin maisemiin.

Hyvää Pääsiäistä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Sinulla onkin reilunkokoinen kasvihuone! Sinne jo mahtuu yhtä sun toista.
  Ihana koiruli teillä hoidossa!
  oikein hyvää pääsiäsitä

  VastaaPoista
 2. Meillä on joskus kasvanut kalebassia aurinkoisella seinällä. Hienoja pulloja tuli.

  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Tuollainen kastelujärjestelmä olisikin hieno! Mullakin on jo isot koristekurpitsan taimet. Aurinkoista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Mummeli; Kasvihuone on tosiaan reilun kokoinen. Alkukesästä se on aika täysi kesäkukkataimiani ja nyt aion laittaa myös tomaattia, kurkkua ja paprikaa, kunhan san tuon kastelujärjestelmän kuntoon.

  Unelma; Kiva tietää että se tosiaan onnistuu näillä vyöhykkeillä. Ajattelin laittaa sitä kasvulavaan kun en tiennyt että menestyykö se aivan normaalissa kasvimaassa. Kasvihuoneeseen en taida laittaa kun sinne tulee muuta.

  Kukkaiselämää; Mulla oli viime vuonna koristekurpitsaa kompostin päällä. Valtavia lehtiä se teki mutta hedelmäsato jäi aika vaatimattomaksi. Ilmeisesti liian vahva typpipitoinen kasvualusta sai sen aikaan. Nin ainakin oletan. Joskus aiemmin olen kasvattanut aivan kasvimaalla ja ne tekivät enemmän satoa.

  VastaaPoista
 5. Kivan kokoinen kasvihuone sinulla :) Sehän se on ongelma, että kun on paljon pois, niin kastelu ei pelaa. Minulla on kasvihuone sekä kaupungissa, että maalla. Kesäkauden oleskelu määrittelee kumpi on käytössä.Lomamatkojen ajan naapurit käyvät muutaman kerran auttamassa. Mutta kovin usein ei viiitsi pyytää ja silloinkin yrittää tehdä kastelun niin helpoksi kuin mahdollista eli tynnyrit ja saavit täyteen. Kastelujärjestelmä on varmasti hyvä hankinta, eikä pahan hintainenkaan!

  VastaaPoista
 6. Meillä on mökki puolen tunnin ajomatkan päässä, joten kyllä kastelu niinkin toimii että käy joka päivä. Olisi kuitenkin mukava kun pystyisi rauhoittumaan mökille edes muutamaksi päiväksi kerrallaan.

  Naapureita en ole viitsinyt vaivata, vaikka meillä tässä muutama onkin ja ovat aina kotona.

  VastaaPoista
 7. Saako kysyä minkä firman kasvihuone sulla on? Itse tilasin Maikaarin 15 neliöisen kasvihuoneen ja se näyttää kovasti tuollaiselta... Odotan innolla sen saapumista ja ennen kaikkea lumien sulamista että päästään pystytyspuuhiin.

  Kävin osan sivujasi läpi ja sinulla on todella kaunista ja siistiä puutarhassasi. Ihana maalaistalo ympäristöineen, entisenä maalaistalon tyttönä tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 8. Maatuska; To kasvihuone tilattiin Kurikasta Hortisteeliltä. Siinä on toisessa päädyssä ikkuna jossa automatiikka hoitaa avauksen lämpötilan mukaan. Vaihtoehtoisesti olisi saanut oven myös toiseen päähän. Ohessa linkki firman sivuille

  http://www.kasvihuone.net/

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.