sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ompeluksia ja muuta puuhaa

Löysin viime viikon kirpparikäynnillä ikkunaverhot materiaaliksi fantasiakukille. Yhden rintarossin jo siitä kokeeksi leikkelin ja kynttiläliekillä reunat sulattelin. Palat ompelin yhteen ja samalla lisäsin koristeeksi pieniä helmiä keskustaan. Kukan takapuolelle laitoin viimeistelyksi pienen huopapalasen jolla peitin ompelukset ja hakaneulan kiinnityksen.

Pienestä kankaanpalasesta kokeilin meikkipussin tekoa. Sisään tuli vaalea vuorikangas ja väliin pehmustevanu. Olen nähnyt vastaavia joissakin blogeissa.

Huutonetistä löysin kankaanpainatusvärejä kohtuuhintaan. Noilla määrillä teen painatuksia varmaan lopun ikäni. Onkohan väreillä jokin use before - päivämäärä?


* * * *

Tänään kasvihuone sai ensimmäiset taimet sisuksiinsa. Peittelemistä ne kyllä tarvitsevat vielä mahdollisen kylmyyden varalta. Nuo kuvan purjot ovat niin hentoisia että on vaikea uskoa että niistä jotain tulisi. Viime keväänä muistan kyllä jahkailleeni samoin ja satoa tuottivat kuitenkin kovasti.


* * * *

Perennapenkissä pieni suloinen krookus kukkii. Sen on ilmeisesti lintu ulosteensa mukana joskus meille saatellut kun en ole niitä koskaan itse ostanut. Yksi kukka vain ilmestyi nurmikolle toissa keväänä. Nyt odottelen sen lisääntymistä vuosi vuodelta.


4 kommenttia:

 1. Jäi mainitsematta, että toki krookuksia voisi ostaa kaupasta ja istuttaa. Tässä on kuitenkin on kyse muunlaisesta mielenkiinnosta.

  VastaaPoista
 2. voi, oiskohan mullakin jo ens keväänä puutarha? Pihan on vielä aika raksa-kuosissa, mutta kai se siitä, pikkuhiljakseen.
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 3. Enpä ole koskaan katsellut kangasmaaleja parasta ennen silmällä... kävelee askarteluboxiin... ei niissä lue.
  Noh, ihan kuin muissakin maaleissa kuiva on kuiva ja roska.
  Jos maali on klönttääntynyt tahi nahkottunut niin paino/maalausjälki ei ole paras mahdollinen.
  Innokasta kevättä!

  VastaaPoista