tiistai 17. huhtikuuta 2012

Koulintoja

Tänään on ollut sopivan harmaa päivä sisätöihin. Pienistä taimistani osa on sinnitellyt taas siihen vaiheeseen että tarvitsevat lisätilaa kasvulleen. Jotenkin tuntuu että nuo pienet alut ovat olleet tuossa tilassa jo vaikka kuinka kauan.


Tänään hoitelin lumihiutaleita jotka olen saanut itämään omista siemenistä.

Samoin purnukoihin meni kerrattu petunia, fuksia väriltään. Siitä olin ottanut vain kuituneita kukintoja ja murustelin ne mullan pinnalle.

Yllätyksekseni niistä iti ihan sopivasti kesälle kukkaloistoa.

Verbenat ja tähtisilmät on koulittu jo aiemmin ja latvottukin ainakin kertaalleen kaikki. Ne ovat parhaiten joutuneet kasvussaan. Aika hyvin on timanttikukkakin pinnistellyt. Siitä nyt ei tullut kuvaa tähän.Koristetupakka tuli liian tiheäään ja siksi kasvaa niin hitaasti että saa vielä vähän odotella. Pitäisi varmaan harventaa...Kesäbegoniasta on kokeilussa uusi valkoinen jossa on punertavuutta terälehtien reunoissa.


Keijunmekon olen koulinut pienissä ryhmissä ja katson miten se noissa tupsuissa selviytyy. Täytyy nyppiä osaa pois jos tuntuu kärsivän.


Voi kuinka odotankaan aikaa että saan kantaa nuo kukkani kasvihuoneeseen! Pakkasten pelossa en ole vienyt vielä mitään sinne.

* * * *

Meillä oli viime viikolla vieras, isännän sukulaistyttö, kaukaa Kanadan länsirannikolta. Sattui tämä vierailu oikeastaan aika huonoon aikaan kun luonto on vielä niin rumana. Meillä ainakin on rapaa ja loskaa pihamaalla vieläkin vaikka se jo jossain vaiheessa kuivahti. Onneksi valoisuutta on riittänyt.

* * * *

Olen saanut tunnustuksen/haasteen jossain vaiheessa joltakulta. Valitettavasti hukkasin jo viestin.

En kuitenkan tunne omakseni noita juttuja joten en laita sitä eteenpäin. Lämmin kiitos kuitenkin!

4 kommenttia:

  1. Mahtavat taimistot teillä! Se on totta, että tämä aika vuodesta on rapaista, kaupungeissa pölyistä - ei mikään kaunis aika vierailla turistina Suomessa. Harmi, mutta ehkä hän tulee toistekin.

    VastaaPoista
  2. Saila: Saattaa olla että tulee kesällä. Näytin hänelle kuvia viime kesän kukistani ja muutenkin puutarhan vehreydestä.

    VastaaPoista
  3. Mahdottoman terhakoita taimia ja monenlaisia. Lumihiutaletta on täälläkin tulossa. On yksi lempikukistani, sopii niin hyvin tähän meidän varjoisalle etukuistille.

    VastaaPoista