maanantai 30. huhtikuuta 2012

Mökkikausi avattu

Vaikka ilma ei lauantaina paras mahdollinen ollutkaan lähdimme mökille siivouspuuhiin. Saimme Bella-hauvelinkin vielä joukkoomme, mikä oli erityisen ihana juttu.

Vuosi vanhan vanhentaa. Tuo sanonta pitää koirienkin kohdalla paikkansa. Ongelmana on koiran autoon pääsy ja pois sieltä, kun jalat sillä on jo niin kankeat ja näkö huono. Se aiheuttaa kovasti arkuutta uusissa tilanteissa.

Vanha kunnon perunalaatikko ja autotallin luiska apuna se uskalsi ja pääsikin nousemaan autoon. Mökillä on vastaava rinne ja toinen perunalaatikko apuna.

Saunoimme illalla ja kävimme pariin otteeseen rantavesissä kastautumassa. Sen verran oli sulaa että juuri ja juuri kastautuminen onnistui.

* * * *

Olen viimeistellyt käsityönäyttelyyn tavaroita.

Täällä ei perinteistä kansalaisopiston näyttelyä tänä keväänä olekkaan. Sen sijaan ohjaajamme järjestää toukokuuksi näyttelyn kirjastomme tiloihin aikaansaannoksistamme.

Tein sabluunapainatuskankaasta sämpyläkorin kun en muuta siitä keksinyt. Aiemmin ikkunaverhokankaasta tehdyn fantasiakukan lisäksi tein vielä muutaman lisää ja pari niistä vähän eri tekniikalla kun ei helmet riittäneet kukan keskustaan.

* * * *

Lapsuudesta muistan että vappuna laitettiin kesämekko päälle ja polvisukat jalkaan ja lähdettiin kylän keskustaan kuuntelemaan ylioppilaiden kuoron laulamista ja jonkinmoinen marssikin siellä taisi olla.

Tötteröjäätelöä myytiin talven jälkeen ensimmäisen kerran vappuna.

Silloin oli kesä alkanut.

Hyvää vappua kaikille!

9 kommenttia:

 1. Bellaa ei noin vain nostetakaan kyytiin, onneksi on perunalaatikko. Meillä on järvi jo vapaa ja voisi käydä uimassakin, en ole vielä kuitenkaan tohtinut. Hienoja käsitöitä, niistä näkyy tekemisen ilo. Iloista Vappua!

  VastaaPoista
 2. Voi suloinen Bella <3 Iso kokokin varmasti aiheuttaa omat haasteensa.
  Ihania nuo fantasiakukat!

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 3. Kyllä varmaan koirat nauttivat myös mökillä olosta:)Ihanat nuo kukat. Hyvää vappua.

  VastaaPoista
 4. Suloinen Bella nauttii terassilla mökkielämästä.
  Ehkä mökillä on kuitenkin vähän kylmää polvisukille, kun luntakin näyttää vielä olevan.
  Ihanaa Wappua!

  VastaaPoista
 5. Ihanassa paikassa teillä on mökki. Hui, jäiden seassa uimaan.
  Voi Bellaa, kumpa saisi nauttia vielä ihanasta mökkikesästä. Itse olemme oppineet, jos autossa vanha koira on takapenkillä pehmeällä, niin siinä sen ei ole hyvä olla. Kovempi alusta autossa on parempi.
  Oikein hyvää Vappua!

  VastaaPoista
 6. Hui, jaiden sekaan kastautumaan. Paleltaa jo ajatuskin.
  İhana koira tuo Bella.
  Myös mina muistan sen, etta Vappuna jaatelökioskit avasivat ovensa herkkusuille.
  Mukavaa Vappua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 7. katselin sivujasi ja totesin niiden olevan niin mielenkiintoiset, elämänläheiset, että piti alkaa lukijaksesi, Kivat sivut.

  VastaaPoista
 8. Blogissani on sinulle jotain:)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.