sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Haastetta

Meillä nämä pakkaset ovat pidelleet sisälämpötilaakin muutamaa astetta alhaisempana. Lämmitys talossamme hoituu turpeella ulkorakennuksen lämpökeskuksesta. Turve on ollut tänä vuonna tavallista huononpaa joten talon lämpöisenäpito on tavallista haasteellisempaa, varsinkin nyt kovilla pakkasilla.Onneksi meillä on talon peruskorjausvaiheessa säilytetty valurautahella ja avotakka. Laitoin eilen takkaan tulet kun tuntui että lisälämmölle olisi tarvetta.

Tänään tuntuu jo vähän lauhtumisen merkkejä. Toivottavasti näin jatkuu.


Kaivoin vaatekomerosta ylleni paksun villapaidan jota en ole vuosiin päälleni laittanut ja luulin etten sitä koskaan laitakaan. Nyt se tuntui varsin tarpeelliselta. Hyvä etten ole vienyt kirpputorille. Sekin on joskus käynyt mielessä.

Pakkasista huolimatta muutamat kylvämäni siemenet ovat jo itäneet. Timanttikukka iti parissa päivässä ja nyt tähtisilmäänkin on tullut elon merkkejä.

Kesäbegonia tarvitsisi itääkseen lämpöisempää. Laitoin yhden valaisimen lisää aivan lähelle siemenkylvöksiä. Toivottavasti se luo lämpöä kelmun alle riittävästi.


* * * *

Blogini päivitykseen tulee pieni tauko, Lähden siskoni kanssa pienelle lomamatkalle etelän lämpöön.

Toivottavasti säät täällä viikon aikana lauhtuvat.

Huomenna on tarkoitus ehtiä vielä kylätalollemme käsityöpiiriin. Tunisialaisella koukulla aloitetaan jotakin. Olen sillä  joskus tehnytkin pipoja ja lapasia. Toisille kurssilaisille se tuntui olevan aika vieras väline.

Heissan!

2 kommenttia:

  1. Mukavaa aurinkolomaa!
    Villapaidat on meilläkin ollut tarpeeseen.

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanaa lomaa!!! :) Sitten sitä vasta villapaitaa tarvitseekin, kun takaisin Pohjolaan palaa ;-)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.