tiistai 31. tammikuuta 2012

Kylvöt aloitettu

Olen eilen ja tänään saanut multiin ensimmäiset esikasvatettavat siemenet. Lisävaloksi laitoin pari työpöytävalaisinta joissa on loistevalo. Niiden valon pienet taimenenalut pystyvät parhaiten hyödyntämään kasvussaan. Onnistuin hyvin viime talvena ja aion menetellä samoin nytkin. Uusina kokeiluna kylvin Verbanaa kahta lajiketta ja timanttikukkaa. Lisäksi laitoin multiin tähtisilmää, kesäbegoniaa, keijunmekkoa.

Parin viikon päästä kylvän vielä lisää lajikkeita.


Viime kesänä keräsin talteen tähtisilmän siemeniä. Jos kaikki itävät niin minulla on tulevana suvena sen lajin kukkia riittävästi.

Tytär käväisi porukoineen ohikulkumatkalla.


Fiia-koirulilla oli varsin omaperäinen tapa tulla autosta.

* * * *

Olen ottanut talvehtineet pelargoniat jo sisään lämpimään ja valoon. Kaikki eivät kestäneet talven säilytystä.Hei taas ja hyvää helmikuun alkua!

3 kommenttia:

 1. Fiialla on selvästi kiire :-D
  Jee, siemenkylvöt! Jospa minäkin... ainakin katsoisin vähän mitä sieltä siemenlaatikosta löytyy (olen pyhästi vannonut, etten tänä vuonna osta pussin pussia, kun oma siemenvarasto vain kasvaa vuosi vuodelta!)

  VastaaPoista
 2. Fiia matkasi ensi kertaa valjaissa ja turvavöissä ja siksi se on tulossa tuolta takapenkiltä. Yleensä matka on taittunut kuljetusboxissa auton peräosassa.

  Kyllä mullakin on siemeniä varastossa edellisiltä vuosilta mutta kun jotakin uutta tekee mieli kokeilla. Verbenaa oli siskollani kasvussa viime kesänä ja tuntui kestävän hyvin hetkellistä kuivuuttakin.

  VastaaPoista
 3. Mukavia kylvöpuuhia sinulla! Niin se kevät vaan lähestyy, vaikka aina ei siltä tunnukaan kun tuolla viimassa vaeltaa...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.