keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kevättä kohti

Harvakseltaan käsitöitä askartelen edelleen vaikka joulu on mennyt. Yleensä innostus laantuu viimeistään siinä vaiheessa kun puutarhan taimikasvatus alkaa.

Jouluisen tyynytehtailun ylijäämistä kokeilin kuvan käyttöä kehyksiin.

Varastossa oli kuivakukkataulu josta olin aiemmin poistanut haalenneet kukat. Sijoittelin makaavan Bellan kehyksiin. Kuva on nahkamainen, joten se on helppo kiinnittää kuumaliimapistoolilla. Vähän vanua laitoin täytteeksi tuohon rintamuksen seutuville.

Kuva jäi ylimääräiseksi koska siinä oli taustana aivan liian kirkas vihreä nurmikko. Saksittelin koirulin irti taustasta ja siinä tulos. Tuossa se nyt saa toistaiseksi makailla.Kohta kevät koittaa. Suunnitelmissa on esikasvattaa aikaisin helmikuullakin kylvettäviä. Laitoin siementilauksen  kolmeen firmaan. En saanut kaikkia samasta paikasta niin jouduin haalimaan eri firmoista.
Siemenvesalta otin useimmat. Korpikangas Siemen-Frölle ja Exotic Cardenille lähti myös tilaus.

Osaa siemenistä on omasta takaa mutta laitoin kuitenkin lumihiutaletta ja tähtisilmää tilaukseen varmuuden vuoksi jos omat siemenet eivät itäisikään.

Ikuisuusprojektina olen aloittanut isoäidin neliöistä peitettä. Tarkoitus on vaan lähinnä käyttää pois pieniä lankakeriä mitkä eivät käy enää muihin töihin. Harmaavoittoinen siitä on tarkoitus saada aikaan. Jossain määrin olen käyttänyt ruskahtavaa ja punertavaa. Varmaan sininenkin väri pääsee hillittynä mukaan.

* * * *

Lenkkeilyt sain loppiaiselta taas alkuun. Parituntinen kolme kertaa viikossa pitää mielen virkeänä ja ruokahalut ehkä liiankin hyvinä.

Hyvää kevään odotusta! 

2 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen lause on kyllä niin totta. Liikun, mutta sitten se ruoka vasta maistuukin!

  Olet kyllä todella taitava käsistäsi!
  Meillä tulee Aldiin (samanlainen kuin Lidl) huomenna kukkien siemenet myyntiin 79p per pussi. Töiden jälkeen käyn ostamassa muutaman pussin. Tästä se taas pian alkaa!

  VastaaPoista
 2. Vihreatniityt: Täältä saa kaupoista myös siemeniä ja paljon halvemmalla kuin nuo tilaamani. Valitettavasti kuitenkaan kaikkia ei saa ja ne tulevat vasta myöhemmin myyntiin. Jos siis aikoo helmikuussa kylvää niin ne täytyy tilata jostakin.

  Tavalliset suorakylvettävät porkkanat, punajuuret ym. siemenet ostan kyllä täältä kaupasta.

  VastaaPoista