sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kylvöksiä ja perkaushommia

Kasvimaa on jo muokattu kylvökuntoon mutta penkit on vielä tekemättä. En ole kiirehtinyt sen kylvöksillä aiemminkaan koska isäni tapasi sanoa että kylvökset pitäisi tehdä vasta lämpimään maahan jolloin taimet tulevat aikaisemmin pintaan ja näin puhtaanapito roskittumiselta helpottuu.


Tein ensimmäiset pikaiset salaattikylvöt omenapuun juurelle pariin sankoon ja basilika sai kasvualustakseen vanhan maitosiivilän.

* * * *

Jokakeväinen mansikkamaan perkaus on taas meneillään ja toinen työläs projekti on iirispenkki kasvimaan päässä.

Kukkimisaika sillä olisi kohta mutta päätin poistaa koko rivin, koska se on kerännyt villiheinää varsinkin toiseen päähän valtavasti. Täytyy vain keksiä uusi paikka ja poistaa villiheinät juurikiemuroista. Se on kaunis kukka ja kasvutavaltaan mukavan matala, mutta villiheiniä en siedä joukossa ollenkaan.


Ajattelin kokeille tuota sinistä ihanuutta myös isoon saviruukkuun. Varmaan se siinäkin menestyisi ja olisi helpommin puhtaanapidettävissä. Talvehtimiselle pitäisi vain löytyä jonkinmoista säilyttävää ratkaisua.


Kasvihuoneessa kesäbegonia on päässyt kukkaan. Muut taimikasvatukseni odottelevat vielä nupuilla kesän lämpöisiä.

* * * *

Kovasti kesäisiä ilmoja odotellen ja hyvää alkavaa viikkoa toivotellen!

- Lezzie -

4 kommenttia:

 1. Sinulla näyttää olevan suuri piha, siinä riittää varmasti puuhaa. Itse jo hätäistyksissäni ja innokkuuksissani menin kylvämään peltoni, vaikka tokihan tiesin ettei kylmään maahan kannata kylvää. Vahnalla kansalla on paljon hyödyllisiä viisauksia. Saa nähdä sitten kesän kuluessa mitä kaikkea sieltä pellosta sitten nousee.

  Hieno idea kylvää salaattia ja yrttejä astioihin. Itsekin laitan yrttejä parvekkeelle purkkeihin (ja ehkäpä jotain sipuleita yms. mitkä ei peltoon mahtuneet :)

  VastaaPoista
 2. Noin suuressa pihassa riittaakin puuhaa moneen lahtöön koko kesaksi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle myös.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on suosikkityökaluni hyvässä käytössä eli maitokärryt. Ovat oiva peli puutarhahommissa. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Maitokärryt ovat tosiaan valtavan kätevät. Myöhemmin kesällä käytän niitä vedenkuljetuskärryinä kesäkukkien kasteluun.

  VastaaPoista