lauantai 4. kesäkuuta 2011

Pölytystä ja muuta puuhaa

Kylmähkö alkukesä on pitänyt kasvihuoneen pölyttäjähyönteiset poissa.


Olen toiminut pörriäisten sijaisena pienellä vesiväripensselillä. Nyt sitten onkin pieniä tomaatin raakileita ilmestynyt amppelitomaatteihin. Ihana seurata niiden kasvua.


 
Kylvin kesäkurpitsan siemeniä noin viikko sitten astiaan. Voi miten voimakkaita ne ovatkaan kasvultaan. Tietysti hyvät olosuhteet kasvihuoneessa auttavat asiaa. Vien ne kasvimaalle kunhan ehdin ja hallanvaara on ohi.


Aikaisin keväällä kylvämäni päärynämeloni on kasvanut tosi hyvin. Ihanaa jos saisi oikein maisteltavaksi tuota minulle uutta vihannesta. En ole koskaan kaupassakaan nähnyt tuollaisia.

* * * *
Helatorstai meni pienen ajelun merkeissä lapsuuden muistoja päivittelemässä Menkijärven maisemissa.

Hyttysiä oli aivan valtavasti. Siksi lähdimmekin siskoni ja miehensä kanssa ajelemaan Kuortaneen suuntaan ja löysimme erään kyläyhdistyksen mökin jonka terassilla joimme mukaamme varaamat kahvit. Silloin tuuli sopivasti että hyttysistä ei ollut haittaa. Mukava reissu :)

Taas on viikko vierähtänyt. Hyvää lauantaiehtoota jokaiselle !

5 kommenttia:

 1. Jännittävä, minä en ole koskaan pölyttänyt pensselillä, mutta minulla ei olekaan kasvihuonetta (vielä). Kesäkurpitsat ovat tosiaan suloisia vantteruuksia <3
  Hyttysiä on ilmestynyt valtavasti! Kai se oli sateet ja sitten lämpö, niillä on ollut hurja baby-boom. Täällä saaristossakin, missä niitä ei usein niin kauheasti ole tuulen ja kuivuuden takia, on hyttysiä ihan pilvin pimein.
  Satoisaa kesää!

  VastaaPoista
 2. Pörriäisten virkaa olet siellä toimitellut. Itse en ole koskaan kokeillut. En esikasvata kesäkurpitsaa. Kylvän vaan suoraan penkkiin. Nyt sieltä alkaa pilkistellä pikkutaimia. Mutta minun kylvökseni ovat ihan miniluokkaa sinun plantaaseihin verrattuna.
  Sisareni ajeli tänään etelään meidän Pohjanmaan sukumökiltä ja kertoi siellä olleen hyttysiä järkyttäviä määriä mustina patjoina.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen joskus kylvänyt kesäkurpitsan suoraan ja kovasti ehti. Nyt laitoin purkkiin kun sopivasti oli ruukkuja käsillä ja siemenet ostettuina. Kasvimaani ei ollut silloin vielä kylvökunnossa. Nyt jo kuitenkin kaikki kylvetty sinnekkin.

  Kun tomaatteja kasvattaa kasvihuoneessa niin saa paremmin satoa kun pölyttää itsekkin hyönteisten lisäksi, varsinkin jos kylmät ilmat pitää pölyttäjät poissa.

  Meillä omalla mökillä isomman järven rannalla ei ole tavallista enemmän hyttysiä mutta tuo pieni Menkijärvi oli kyllä sakeanaan niitä.

  VastaaPoista
 4. Hei! lit liittyny blogini lukijaksi, kiitos siitä :) Tulin kurkkimaan kuka täältä oikein löytyykään..

  Oon lapsena viettänyt paljonkin aikaani Menkijärvellä. Silloin ei ollu hyttysiä niinku nyt mutta muistan aina kuinka limaiseksi iho jäi kun kävi uimassa :D

  VastaaPoista
 5. Minäkään en muista hyttysiä olleen silloin ennen ollenkaan.

  Limaisuutta en muista mutta rannat niillä valtion huviloilla oli aluksi aina mutaisia mutta puhdistuivat rannasta paljosta uimisesta.

  Parempi uimaranta, joskin äkkisyvä, olikin nykyisellä solttupoikien leirialueen tienoilla.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.