lauantai 21. toukokuuta 2011

Sisähommia

Tämä viikko on vierähtänyt läppärihommissa. Laajakaistan modeemiboksilla tuli päivät täyteen ja lopetti toimintansa. Nettiyhteys jäi vain pojan puhelinliittymän mukana tulleen megaisen mokkulan varaan. Hidas se on mutta tällaisessa tilanteessa tuiki tarpeellinen.

Yritin aluksi laajakaistafirmalta apuja boksiongelmiin mutta totesin halvemmaksi ja nopeammaksi vaihtoehdoksi käydä itse kylillä laite kainalossa. Paikallinen tietotekniikkafirma totesi sen kuolleeksi yksilöksi ja myi uuden tilalle.

Ja taas netti pelasi muuten, mutta langaton ei siinä suostunut toimimaan. Sitä pähkäillessä meni pari päivää. Lopulta kyse oli läppärin ajurin yhteensopimattomuudesta boksin kanssa. Vasta käynti kirkolla boksifirmassa toi avun asiaan. Itse en olisi tuota ymmärtänyt.


Pojan kone on ollut persusta auki salin pöydällä rikkoutuneen kovalevyn vuoksi. Onneksi löysin Ranskan maalta siihen kohtuuhintaisen uuden levyn. Tuli vajaa viikossa kunhan sain tarvittavat rahat tilille. Tuo paypal-tili olikin minulle aivan uusi tuttavuus, varsin kätevä maksutapa ulkomailta tilattaessa.Koneen kovalevy tuli vaihdetuksi ja palautuslevyillä käyttöjärjestelmä takaisin sisään. Onneksi olin tehnyt nuo levyt niin sain taas vehkeen toimintakuntoon. Vielä tosin täytyy asentaa virustorjuntaa ja muuta tarpeellista ennen varsinaista käyttöönottoa.


* * * *


Puutarhatyöt ovat jääneet toiselle sijalle. Yhden pitkän liljapenkin olen perannut ja kasvihuoneen kasveja vartioinut hallalta. Siinä saldoa tälle viikolle. Nyt jo tekee kovasti mieli ulkotöihin.

Vietän kotosalla tämän viikonlopun. Poika menee kavereineen mökille ja isäntä on reissussa jossain Porin suunnalla.

Hyvää viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää, että retuperällä on palautusasennuslevy...tosin sain jo kerran pelastettua yhden katastrofin sillä, että palautin vain päivitystä edeltävän tilanteen sisäänrakennetulla palautustoiminnolla...

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä siellä ollaan taitavia koneiden kanssa. Minulta meinaa mennä hermot, jos jotakin erikoista tapahtuu : )

  VastaaPoista
 3. Opiskelin jossain vaiheessa tietotekniikkaa aivan mielenkiinnosta asiaa kohtaan. Kyllähän niitä taitoja on sitten tarvittukin. Tulee kuitenkin edelleen tilanteita joissa omat hoksottimet ei pelaa vaikka pitäisi :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle koneelle.
  Minulla sanoi pöytakone viime kevaana itsensa irti.Siita saakka olen toiminut taman kannettavan kanssa.Hyvgahan tamakin on,mutta kylla se pöytakone luultavasti tulee jossain vaiheessa hommattua.

  VastaaPoista
 5. Näppärästi toimittu. Koulutan Office-ohjelmia, mutta näissä poksiasioissa olen melko kädetön. Sulla on terhakat taimet. Omani venyivät pituutta, kun kylvin liian aikaisin, niin kuin joka vuosi :)

  VastaaPoista