sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Olipas urakka

Vietimme vapun viikonlopun mökillä. Jäät olivat pääosin sulaneet järvestä. Vain järven isolla selällä näkyi vielä pari isoa jäälautta ajelehtivan. Saunoimme ja kävimme hyisessä järvivedessä kastautumassa pari kertaa.


Kotiin lähdettäessä tuli pienoinen ongelma. Millä saadaan iso koira autoon kun se totaalisesti kieltäytyi nousemasta siihen. Tämä ongelma on ollut tänä keväänä jo aiemminkin mutta näin kokonaisvaltaista kieltäytymista ei ole ennen vielä koettu.


Teettelimme lähtöä yli tunnin ja yritimme yhtä jos toistakin konstia ilman tulosta. Välillä rauhoitettiin tilanne ja pienen lenkin jälkeen taas yritettiin uudelleen.

Kokoa tällä Bella-hauvelillamme on punnittu 85 kilon verran ja kun neljä tassua panee vastaan niin siinä sitä haastetta onkin kerrakseen. Minkään houkutuspalan vietävissä se ei ole kun ei perusta niistä muutenkaan.


Olemme jo aiemmin ottaneet käyttöön porrasaskelman autoon nousua varten koska 10 vuoden ikäkin sitä jo painaa ja jalat eivät ole enää nuoren koiran. Pääsystä ei kuitenkaan ollut nytkään kyse vaan omasta tahdosta tai sen puutteesta.

No nyt olemme jo onnellisesti kotona ja koira myös, mutta miten käy ensi viikonlopun. Yritämmekö sitä mukaan enää ollenkaan? Kotiin jäävä poikamme saattaa saada huollettavan seurakseen. No sitä täytyy miettiä ensi viikonloppuna.

Hyvää alkavaa toukokuun viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. 85 kiloa on jo todellinen haaste.
  Selvä viesti missä Jätti viihtyisi:)

  VastaaPoista
 2. Ei näköjään meinaa Bellan mamma millään ymmärtää, että nyt olisi mökkielämän aika ja täältä ei haluta pois.
  Ei siinä toisiaan namit ja maanittelut auta.
  Onpas päättäväinen luonne.

  VastaaPoista
 3. :D Voi Bellaa. Kukas nyt mökiltä pois haluaisi, taitaa olla koirallakin sen verran kevättä rinnassa että tekee omia jippojaan.

  VastaaPoista
 4. Ei ole Bellan mielestä kivaa tunkea itseään autoon, kun mökilläolo on niiiin mukavaa.

  VastaaPoista
 5. Ihana Bella = )
  Olittepas te rohkeita kun kävitte jo kastautumassa. Tulee pitkä uimakausi = ) Meillä mieskin olisi jo mökillä mennyt saunasta kastautumaan, mutta aallokko oli tuonut jäämurskaa rantamme täyteen...

  VastaaPoista
 6. Meilläkin Busse-koira joskus meinasi tehdä lakon, kun piti lähteä mökiltä pois... nyt se on onnessaan, kun asutaan maalla :)

  VastaaPoista
 7. Voi sentään Balla-hauvaa, kun sitä ei varmaan huvittanut lähteä sieltä pois ensikään. Kyllähän 10 vuotta tekee tehtävänsä ja isolle koiralle se onkin kunnioitettava ikä. Kaunis hän on! Ja hyvät kuvat olet saanut...hyvin kuvaavat tilanteeseen nähden.
  Meillä Väinö hyppää auton takakonttiin ihan vetreästi, mutta hän onkin herkkujen perään ja ikääkin vasta 2.5 vuotta.Millä konstilla sitten saitte hänet autoon.?

  VastaaPoista
 8. Perutettiin auto terassin reunaan melkein kiinni. Koiran ihmetellessä auton outoa sijaintia sen vastustus hetkeksi herpaantui jolloin isäntä lykkäsi peräpäästä ja minä vedin kaulapannasta.
  Tuo konsti tuskin enää onnistuu :)

  VastaaPoista
 9. Tuollaista jässikkää ei niin vaan saakaan liikuteltua :-)

  VastaaPoista
 10. Meillä vanha colliemme teki kerran saman jutun, ei millään autoon, ei makupaloilla edes niin lähelle että kiinni olisi saanut..
  Lähdettiin sitten autolla ajamaan pois mökin pihasta ihan tielle asti pouis näkyvistä. Ei lähtenyt koira perään mutta takas tullessamme halusi jo mukaan!
  Terhi

  VastaaPoista
 11. No meillä lähtee kyllä perään mutta ei tule sittenkään autoon.

  VastaaPoista
 12. Voi Bellaa, söpöläinen teki tenkkapoon.
  Meillä oli myös tuollainen köriläs itsellä ne on niin söpöjä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.