tiistai 4. tammikuuta 2011

Silakasta herkkua

Joulun alla silakkafileiden hinta oli aivan pilvissä jos niitä yleensä jostain löysi. Niinpä meillä perinteinen silakkaherkku jäi jouluksi rustaamatta.


Eilen kylillä käydessä bongasin fileitä kaupan kylmätiskissä aivan normaalissa hinnoissa, eli alle 6 euroa/kilo. Nappasin mukaani pari rasiaa eli 800 g.


Tein tuota ylläolevan ohjeen mukaista Sipulinystävien silakkaa, meillä niitä kutsutaan Sitruunasilakoiksi. Voi miten ne olikaan taas hyviä. Parhaimmillaan ovat kuitenkin parin päivän päästä mutta voi siis syödä vaikka heti.

Tuo liemi on tarkoitettu pienemmälle määrälle mutta riittää hyvin tuolle hankkimallenikin.


Siis todella helppo ohje: Kotiin tullessa vain kokonaiset fileet upoksiin vesi-etikka-suolaveteen 3-4 tunniksi.

Sitten tuon ohjeen mukainen mausteliemi. Itse käytän vain tilliä (persiljan ja ruohosipulin jätän pois) sekä kahden sitruunan liemet on kokeiltuna sopiva määrä. Muut tuon ohjeen mukaiset ainekset.

Paloittelen fileet mausteliemeen ja sekoitan ja sitten vain purkitus. Namm!!!

Hyvää alkanutta vuotta!

9 kommenttia:

  1. Nayttaa ja kuulostaa herkulliselta.Kun menen Turkkiin,niin pitaapa kokeilla.Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Hei tuota pitää kokeilla. Ihanaa kun tänne blogeihin laitetaan reseptejä jotka ovat hiukan harvinaisempia, ainakaan en tätä ole ennen nähnyt. Lasimestarin silakat kyllä tunnen, mutta tämä kuullosti aivan uudelta.

    Kauanko muuten säilyy purkeissa ja kylmässä?

    Sinulla on hyvä kamera, näkyi teksti hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Kuopuksen kalaherkku on hieman samantapainen.
    Siis kuopus tekee sitä aina silloin tällöin, kun silakoita tekee mieli herkutella.
    Sieltä puuttuu tämä sieraimia värisyttävä piparjuuri ;o)
    Kauniita unia!

    VastaaPoista
  4. Maiju hei; Ei meillä ole vielä koskaan päässyt vanhentumaan nuo silakat :)

    Joskus on saattanut olla loput parin viikon vanhoja mutta en ole huomannut mitään pilaantumisen merkkejä.

    VastaaPoista
  5. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta.

    Luin jostakin, että talvi haittaa jo silakanpyyntiäkin.

    VastaaPoista
  6. Onpas sinulla mukava blogi, lueskelin sieltä täältä. Pitää laittaa kirjanmerkkeihin ja palata paremmalla aikaa. Hienoja kuvia, iiiihana koiruli, pohojalaastaloo (arvelisin Kauhavan suunnalla?)ja erinomaisen taitava emäntä kaikin puolin tunnut olevan! (Tuli hirrrviä näläkä ruokaohjeita ja kuvia katsellessa!)

    Terveisin Reija

    VastaaPoista
  7. Heippa! Tulin kurkkaamaan, kun huomasin, että olit liittynyt lukijakseni, kiva!

    Pohjanmaa on lähellä sydäntäni ja ihanan seesteiseltä teillä näyttää, jään kuulolle! :)

    Silakoista minä en oikein piittaa, mutta makoisilta nuo sinun silakat kyllä näyttävät.

    VastaaPoista
  8. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin! Nams, nytpä täytyy alkaa valmistaa päivällistä, mutta on tyytyminen johonkin muuhun kuin silakkaan. On se pirullista kun jotkut laittaa tänne tällaisia mahdottoman herkullisen näköisiä ruokia :-)

    VastaaPoista