tiistai 11. tammikuuta 2011

Kevättä kohti

Olen seurannut koko talven miten elinvoimaisena keijunmekko on tuossa meidän eteisessä talvehtinut. Valoahan siinä on riittämiin ja näin kylmänä talvena lämpötilakin on pysynyt kohtuullisen viileänä vaikka patterit kahdella seinällä ovatkin.Ilmeisesti saan tuosta pistokkaitakin keväällä. Siemeniä tuli kyllä kerättyä talteen kesän kukinnoista. Kylvän niitäkin varmistaakseni tuon ihanan kasvin saannin ensi kesäksi. Se oli todella helppohoitoinen ja pitkälle syksyyn kauniina pysyvä.

Olen katsellut netistä pelargonian siemeniä. Ajattelin tilata tuota ihanaa Mårbacka-pelargoniaa jota monessa blogissa näin viime kesänä. Pukin Puutarhassa näyttäisi olevan. Näin tammikuullahan pelargoniat voi jo kylvää.

Kuva: Pukin Puutarha

* * * *

Lenkkeilyt aloitin joulutauon jälkeen loppiaiselta. Joulun alla en ehtinyt ja välipäivät loppiaiseen asti halusin rauhoittaa vain lueskeluun ja käsitöihin   - siis kunnon joululoma.

Kevättä kohti taas mennään, ihanaa ! :)

7 kommenttia:

 1. Onko pelargonian kylvämisessä jotain erityistä? VAi riittääkö vaan, että iskee yhden siemenen mihin vaan multaan ja kastelee silloin tällöin?

  VastaaPoista
 2. Leena; En ole vielä katsonut kylvöohjeita. Kosteus ainakin täytyy pitää tasaisena, mutta en vielä tiedä että peitetäänkö siemenet vai ei? Täytyy tarkistaa kunhan saa siemenet :)

  VastaaPoista
 3. Oijoi, miten hyvän näköinen keijunmekko. En ole edes tajunnut, että senkin voisi laittaa talvehtimaan. Eipä sen puoleen, ei mulla mitään tarpeeksi viileää paikkaa sille olisikaan. :)

  Valkoisia kerrottuja pelakuita yritän saada uudelleen henkiin viime vuodelta, mutta taitaa olla epätoivoista. Kyllä oikea kellari olisi poikaa. Mårbacka on kyllä tooosi kaunis. Kerrothan sitten, että miten saat/sait siemenestä asti kasvatettuna onnistumaan.

  Kevättä odotellessa!

  VastaaPoista
 4. Oho, en tiennytkään, että keijunmekko voi mennä talven yli viileässä ja noinkin komeana. Revin mökillä sen seinältä alas ja heitin menemään :(
  Kiitos vinkistä ja linkistä. Pitää Mårbackaa yrittääkin kylvää siemenestä, kun en kaupoista enkä toreilta ole moista ihanuutta bongannut.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa alkanutta ykkösvuotta !
  Kevättä kohti meno on parasta ;)

  VastaaPoista
 6. Korea on keijunmekko ilman kukkasia tammikuussa!

  VastaaPoista
 7. Enhän niitä siemeniä tuolta Pukin Puutarhasta saakkaan. Nehän toimittavat vain kasveja. Jaahas, - täytyykin etsiä uusi paikka siementilaukselle.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.