torstai 4. maaliskuuta 2010

Hätäisen pannari

Armeijassa torstai on perinteinen hernekeitto- ja pannaripäivä. Olen huomannut että meidänkin perheessä tuo pannari ajoittuu usein torstaille. Hernekeiton tosin korvaan usein lihakeitolla, niin tänäänkin. Pannarin hillona toimi tällä kertaa kuningatarhillo kellarin uumenista, itsetehty sellainen.

Pannarista saa samettisen kuohkean ja pehmeän kun nesteeksi käyttää kuumaa maitoa (tai vetta ja maitojauhetta) ja rasvaksi taikinaan desin verran ruokaöljyä (ei voita). Voisulaa käytän leivinpaperin voiteluun.

 Varoitukseksi vielä sanoisin että tuossa alussa munien (rakenteiden) rikkivispauksen jälkeen lisätään siis se kuuma maito ja heti perään jauhot ja muut aineet ja sekoitetaan, niin munat ei hyydy kokkareiksi nesteeseen. 

Kaadetaan samantien tuo löysä pannaritaikina lämmitetylle uuninpellille ja uuniin 250 asteeseen. Munia olen käyttänyt litran taikinaan 4 kappaletta, vähän suolaa ja sokeria. Siinä se. 

Tämä on hätäisen ihmisen ohje joka ei halua turvotella vehnäjauhoja pitkään (en ole turvottamalla ikään onnistunutkaan). Taikina on paistovalmis heti. 

Nam ... hyvää tuli taas!

3 kommenttia:

 1. nami,nami...pannari on sit hyvää...huh,vesikielellä täällä katselen:)

  VastaaPoista
 2. Hei vaan.
  Putkahdin Tiinan blogin kautta blogiisi ja kivalta näyttää.
  Taisin siis tulla jäädäkseni.. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita nuo sinun kierrätystyynysi. Minäkin olen ihan innolla keksinyt vaikka mitä kierrätystä, kun syksyllä tyhjensin vanhan hirsimökin ja siellä oli melkein kattoon saakka vanhoja vaatteita. Vasta pienen osan olen saanut niistä "silputtua".

  VastaaPoista