torstai 18. helmikuuta 2010

Talon historiaa

 

Ohessa kuva talostamme edellisen sukupolven alkuajoilta. Löysin kuvan sattumoisin ja saatoin sen kameralla digitaaliseen muotoon. Kuvassa on näkyvä halkeama keskellä, mutta hyvin on talo tunnistettavissa nykyiseksi. Talon kuisti on uusittu kokonaan ja lisätty ikkunat myös tänne pihan puolelle.

Käväisin kameran kanssa ullakolla. Talon historiaa löytyy parhaimmillaan aivan perimmäisestä sivukkaasta talon päässä. Sivukkaan yksi seinä on tapetoitu vanhoilla 1900-luvun alun sanomalehdillä. Toki ne ovat ajan saatossa jonkin verran vaurioituneet. Tarkoitukseni olisikin tässä kevätilmojen lämmettyä käydä liimailemassa repeytyneitä paikkoja. Saattaisi olla tarpeen suojata ne joko lasilla tai pleksillä.... Millaistahan elämä talossa on ollut kun noita on seinään liimailtu ja kuka liimannut? Pidän niistä tosi paljon ja haluaisin säilyttää ne jälkipolville fiilisteltäväksi.

Talo on rakennettu 1850-luvulla. Meille talo siirtyi 1980-luvun alkupuolella. Talo oli ollut kylmillään kymmenisen vuotta ja oli kovasti jo peruskorjauksen tarpeessa. Korjauksessa säilytettiin täysin huonejärjestys ja oviaukot, joten vanhan tavan mukaan taloon jäi näkymä talon päästä päähän.

Lopussa talomme nykyisessä asussaan kuvattuna eilen kirkkaana talvipäivänä.

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä niistä lehdistä seinillä, ne pitää säilyttää!

    VastaaPoista
  2. Hieno talo nyt ja ennen... ja samaa mieltä, säilytä lehdet:)

    VastaaPoista