sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kesken loppui tila

Mansikkasato kypsyilee. Muutama kilo on jo poimittu pakkaseen. Tätä urakointia riittääkin kuukauden verran.


Meillä on kyllä turhan suuri mansikkamaa kahden ihmisen talouteen. Eipä ole tullut typistettyä kuitenkaan kun tuottaa kohtuullisen hyvin. Onpahan sitten vähän jaettavaksikin.


Tänään sain kasvimaan peratuksi ja harsot parsa- ja kukkakaaleista saivat lähteä. Tuuli repi ne niin pahaksi että kokeilen nyt ilman.


Kasvihuoneessa ensimmäiset Sungoldit ovat saaneet jo väriä....


ja spaghettikurpitsa on kehitellyt ison molluskan. Täytyy tarkistaa siemenpussista kuinka isoiksi tuo kasvaa.


Kurkkujen kasvatuksessa en ole aiemmin törmännyt  liiallisen kastelun kriittisyyteen. Nyt sitten sekin on koettu. Sain kuitenkin pelastettua yhden Beth Alpha -kurkun jonka luulin jo menetyksi. Liiallisesta kastelusta varmaan otti nokkiinsa kun lehdet veltostuivat täysin. Otin sen sisätiloihin ja ahkeasti sumuttelin lehtiä. Ihmeekseni se virkosi ja rupesi uudelleen kasvattelemaan satoa. Lehtien reunat jäivät muistuttamaan kärsimyksestä.

 
Kylvin vielä kesäkurpitsaa kun kurkuista muutaman menetin.


Blumat-kastelujärjestelmä on hoitanut kasvihuoneen tomaatit jo muutaman vuoden ja on kyllä käteväksi osoittautunut. Kaksikymmentäneljä tomaattia saa vetensä tuosta tynnyristä. Ulos seinustalle olen sijoittanut kaikki ylimääräiset isoihin astioihin ja Kekkilän muovisäkkeihin.  Astiapulassa päädyin nyt kokeilemaan säkkikasvatusta. Reijitettynä uskoisin sen toimivan. Tilaa kasvulle ainakin on riittävästi.


Kukkien kehitystä on ihan kiva seurailla noiden hyötykasvien hoitamisen ohessa. Tähtisilmät ovat aloittelemassa kukintaa


Petunioita on jo aiemmin auennut ja kasvaneet ihan liian pitkään varteen. Nyt alkaa toisen kylvöerän kukinta. Se on matalampaa kasvustoa.

En ole aiemmin huomannutkaan että niillä on lajike-eroa tuon kasvukorkeuden suhteen. Siemenpussista huomasin korkeat tarhapetunioiksi. Nuo matalammat ovat omia kerättyjä muunnoksia.


Osa parsa- ja kukkakaaleista jäi vielä odottelemaan kasvupaikkaa minne ne sijoittaisin. Vaikka kasvimaa on kohtuullisen suuri niin tila loppui kesken. Esikasvatetut purjotkin odottelevat vielä poteissa. Jonnekin nekin täytyy ujuttaa.


2 kommenttia:

 1. Komeat manssikkarivit!

  Kun klikkasin kommentoimaan tänne, avautui joku kumman pelisivu..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas outoa? En pelaa mitään pelejä edes FB:n puolella.. Kiitos kun mainitsit! Täytyypä kysyä siskolta ja tyttäriltä tuleeko heillekin.

   Poista