perjantai 13. heinäkuuta 2018

Lomatunnelmissa

Luonto on kyllä nyt kauneimmillan. Kyllä näitä kesäisiä mökkimaisemia taas talven pimeillä ja pakkasilla haikeudella katsellaan.



Sää on ollut mitä parhain. Ohi lipuvia veneitä on mukava seurailla. Ne kulkevatkin kohtuullisen läheltä kun väylämerkit ohjaavat liikenteen ihan laiturimme editse.




Paras paikka mökillä on kyllä terassin keinu. Siinä on mukava kuunnella luonnon ääniä ja lueskella kesäisiä lehtiä.


Aamuaurinko paistaa suoraan järvenpuoleiselle terassille. Nyt on lenkkeilykin täytynyt laittaa tauolle kun lämpötila on jo aamusta noussut sen verran korkeaksi.


Jotain tämä kuivuus ja lämpö ei tunnu haittaavan. Itsekylväytynyt karpaattien kello aloitti runsaan kukinnan kun on itse valinnut kasvupaikkansa. Yksivuotinen vaniljan värinen samettikukka laatikossa aloittelee myös kukintaansa.

Laatikko on oikeastaan kehys seinällä kiipeilevän villiviinin kasvua tukemaan. Samalla kun samettikukkaa kastellaan  niin villiviini saa osuutensa vedestä ja ravinteista myös.


Tyttären pieni tuttisuu kävi vilistämässä pihamaalla viime viikonloppuna. Loman vuoksi unirytmi oli hieman häiriintynyt ja päiväunille laskeutuminen tuotti vähän vaikeuksia. Pikku kakkonen puhelimen pieneltä kuvaruudulta sai magneetin tavoin hetkeksi pysäyttämään pienen miehen menon.




Olen sijoitellut vesiastioita tontin eri paikkoihin pihamaan pienille asukeille. Meillä oravat vilistävät puutarhan vanhoissa puissa ja fasaanit käyvät kuoputtamassa ja pikkulinnut etsimässä auringonkukan siemeniä talven ruokinnan jäljiltä. Harvakseltaan sinne vieläkin heitetään syötävää.



* * * * *

Nyt ollaan jo kotimaisemissa. Runsaat tomaatti ja kurkkukasvustot eivät salli pitkiä taukoja kasteluun.

* * * * *

Lisäsin linkin Instagramiin sivun alkuun oikeaan laitaan. Kuvia on niin joutuisaa päivitellä sinne että ehkä tämä jossain vaiheessa jää vielä vähemmille päivityksille.

7 kommenttia:

  1. Ihania mökkikuvia ja tunnelmia! Kyllä meitä on nyt hellitty upealla säällä. Nautitaan niin kauan kun tätä riittää. Heleää heinäkuun jatkoa <3

    VastaaPoista
  2. Ihanat maisemat teillä mökillä! On kyllä ollut todella kauniit ilmat tänä kesänä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aivan ihmeellistä että näin kauan on saatu nauttia lämpöisistä ja aurinkoisista ilmoista.

      Poista
  3. The scene from your backyard is absolutely amazing, I love your deck that overlooks the lake, it is breathtaking. Dream backyard! Hope you have a wonderful weekend. Thanks for the share.
    World of Animals

    VastaaPoista