torstai 21. kesäkuuta 2018

Tyyni ja leppoisa

Vesi on laskenut mökkimaisemissa keväästä puolisen metriä. Meidän rannassa se tietää ylimääräistä puuhaa rantatrailerin siirtämiseksi sitä mukaa kun vesiraja loittonee. Raskasta venettä on mahdotonta siirtää enää jos köli makaa pohjahiekassa.


Viime sunnuntaina, pienen puuhailun jälkeen, saimme isännän kanssa sen vielä vesille . Samalla kun vene vesille laskettiin niin teimme pienen kierroksen kauniissa ilta-auringossa. Vähäiseksi on jäänyt ajelut. Onkiminen olisi ihan mukavaa puuhaa mutta säälin niin matoja ja kaloja että eläkööt nekin omissa maailmoissaan rauhassa.


Järvi oli tyyni ja leppoisa ajelulle.
* * * * *

Kotona kasvihuoneesta on ensimmäiset maisteltavat saatu. Beth Alpha on maukas lyhyehkö kurkku. Avomaan kurkuksi se on nimetty vaikka olemus on ihan kasvihuonekurkun tapainen sileä.


Perennapenkin ruskoliljat ovat saaneet muutamia asukkeja.  Onneksi ovat niin kirkkaita että helposti ovat poimittavissa pois. Moneen vuoteen ei noita ole näkynytkään.


Nyt vähän sataa ropisee ja huomenna sitten enemmän. Se tulee kyllä tarpeeseen kun kasvimaa pölisee kuivuuttaan. Olisi luonto voinut jonkun muun päivän kastelulle valita. Hyvää Jussin juhlaa kuitenkin kaikille!8 kommenttia: