tiistai 5. kesäkuuta 2018

Satoa luvassa

On nämä alkukesän lämmöt tuoneet ihanaa seurattavaa  kun tomaatit jo nyt puskevat raakileita. Outdoor Girl ehti ensimmäisenä ja Sungoldissakin näin pieniä pallukoita.


Spaghettikurpitsan lehdet ovat komeat ja terhakat.


Kurkuissakin on jo lupausta sadosta.




Kyhäsin parsakaaleille oman teltan vaikka ovat vielä kasvipoteissa. En kiirehtinyt vielä istutuksiin kun maa on niin kuivaa. Tosin tämä teltta jouduttiin eilen purkamaan kun tuuli yltyi kovaksi. Vein asukit suojaisaan varalavaan.



Kasvihuoneeseen ei enää mahtunut. Se on tupaten täynnä tomaatteja ja kurkkuja sekä kurpitsoja. Osa niistä onneksi lähtee pihakirppikselle.


Purkkipula on jokakeväinen riesa. Kaikki mahdolliset kasvatusastiat on valjastettu käyttöön.


Keräsin rohtoraunioyrttejä joutomaalta. Voimaliemi kasveille valmistuu parissa viikossa. Haju on kyllä melkoinen mutta laimennettuna erittäin hyvää ja kukittavaa lannoitetta.


Ensimmäinen petunia on kukassa. Nupulla on jo muitakin. Kovin rotevakasvuisia ovat tänä vuonna olleet. Ehkä lannoitemitta on ollut turhan runsas.


Juhannusruusu ehtii jo lopetella nimipäiväkseen kun nyt jo puhkesi kukkaan.



Tätä alkukesää muistellaan vielä kauan jälkeenpäin, niin ihmeellinen se on säiden vuoksi ollut.





6 kommenttia:

  1. Tämä alkukesä ollut tosiaan kummallisin vuosiin. Ihan hyvässä mielessä siis. Paitsi, ettei ole satanut. Parhaillaan on viileätä, suorastaan kylmää. Mutta loppuviikosta taas lämpenee. Sitä odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen illalla peittelin kaikki mahdolliset kylmän arat ja laitoin lämmittimen kasvilavaan ja -huoneeseen.

      Poista
  2. Kevät on ollut kyllä ikimuistoinen. :) Komeassa kasvussa on jo kaikki, toivottavasti kukkasia jää vielä heinäkuullekin. No, eiköhän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tässä olen miettinyt että mitä heinäkuulla mutta ilmeisesti ainakin osa perennoista tekee toisen kierroksen. Mielenkiintoista seurata...

      Poista
  3. Kesä on kyllä ottanut varaslähdön, kun kaikki kukat ja pensaat kukkivat jo nyt ennenaikojaan, mutta toivotaan, että vielä riittää ilmoja varsinaiselle kesällekin:)

    VastaaPoista