maanantai 8. toukokuuta 2017

Yllätyksiä ja murheenkryynejä

Onhan tätä kylmää kevättä jo ollut. Tomaattien taimet ovat aika kehnosti kasvaneet kaikki vaikka olen kasvivalojakin niille tarjonnut. Ovat tosi honteloita edelleen vaikka olen kuljettanut kasvihuoneessa vahvistumassa.

Jotain positiivistakin taimikasvuissa olen saanut havaita. Vuodenvaihteessa kylvämäni kolme chiliä ovat kasvaneet vähäisestä valosta huolimatta kiitettävästi ja ensimmäiset kukat jo avautuivat.  Olen niitä nyt topsipuikolla käynyt vähän auttelemassa pölytykseen kun oikeat ahkeroijat lepäävät vielä talvihorroksessaan.


Chinese Slangen -kasvarikurkku ja avomaan kurkku ovat kasvaneet hyvin sisätiloissa. En ole vielä uskaltanut niitä kasvihuoneeseen edes käymään viedä.


Pikku hiljaa kasvihuone alkaa täyttymään kesän asukeista. Pujottelin jo pari pitkää hallaharsoa katon tukirakenteiden takaa vähän suojaamaan suoralta auringonpaisteelta. Täytyy vielä ostaa lisää niin saan loputkin kolme osiota. Samalla tuo harso auttaa suojaamaan kylmyydeltäkin.

Nyt on maitokärryt olleet kovasti tarpeeseen kun olen kuskannut taimia sisätiloihin yöksi. Onneksi tuli hankittua noita leipomolaatikoita riittävästi niin saa suurempia eriä kerrallaan siirrettyä.


Ensi kertaa taimikasvatushistoriassani tähtisilmät omista siemenistä itivät todella hyvin. Laskin aamulla että niitä on tulossa reilut puolitoistasataa tainta jos hengissä selviävät. Niistä aion laittaa vanhempieni haudallekin kesäkukat sitten myöhemmin orvokkien jälkeen.

Keijunmekko on myös kasvanut hyvin ne vähät taimet jotka itivät omista siemenistä. Olen nipistelut latvuksia että saisin haaroittumaan riittävästi.


Viime syksynä laitoin kokeeksi sipulikukkia ruukkuihin kellariin. Helmihyasintti saattaa jopa päästä kukkaan kunhan ehtii.Kasvihuoneessa on talvehtinut maksaruoho ihan itsekseen. En edes muistanut siellä sellaista olleenkaan.


Petuniat ja koristetupakat, ne tämän kevään murheenkryynit, on vielä koulimatta. Ne ovat niin pieniä vielä että annan vähän kerätä valoa ja voimaa ennen ruukutukseen siirtymistä.

Samettiruusuja on myös tulossa suojaamaan parsa- ja kukkakaaleja. Kaalet ovat vielä ihan pieniä, juuri ruukutettuja. En ole oikein koskaan onnistunut niiden kasvatuksessa mutta jos vielä kerran yrittäisi.

4 kommenttia:

  1. Oi miten upealta näyttää. Näistä saat paljon iloa kesällä. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Olet todella ahkeroinut kylvöjesi kanssa. Kukkailoa kesäksi ja joatin ruokapöytäänkin.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista