torstai 20. huhtikuuta 2017

Ei ihan vielä

Siitäkin huolimatta että sää ei houkutellut millään tavoin ulkoiluun kävimme mökkimaisemissa laittamassa aluilleen mökkikautta. Veden kanssa oli taas ongelmia kuten joka kevät. Pakkanen tekee tehtävänsä ja taas putkimiestä tarvitaan ennen kuin lämmin vesi saadaan päälle.


Takka onneksi on riittävän iso ja lämpöä varaava ja sähköpatterit seinässä takaavat että huomenissa putkimiehellä on lämpöiset olot huoltotoimiin.


Sinä aikana kun isäntä painiskeli vesiasioissa minä haravoin jo pihatienoon siltä osin kun oli sulanut.


Vielä ei ole kiirettä kuitenkaan saunomisella kun järvi on rantaa myöten jäässä.


Kovin oli tummuneita läiskiä kuitenkin jääkannessa eikä onneksi pilkkijöitä enää näkynyt uhmaamassa jään kestävyyttä. Jos vapuksi luvattu lämmin aalto tulee meidänkin maisemiin niin voisihan se kastautuminen silloin rantavesiin jo onnistuakin. Viime vuonna jäät lähtivät jo ennen vappua, tuskin tänä vuonna kuitenkaan. Äitienpäivän viikonloppu on yleensä ollut se kun jäät lopullisesti sulavat ja vapauttavat järven kesälle.

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Toivotaan, että vapuksi luvattu lämpöaalto toteutuu. Aika talviselta vielä näyttää teillä. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä lämpöä jo odotteleekin tämän viileän huhtikuun päätteeksi. Kiitos samoin!

   Poista
 2. Kyllä aika talvelta siellä vielä näyttääkin. Meillä ei enää ole enää jäitä missään lähettyvillä varmaankaan. Vaikka tänään tulikin vettä, rakeita ja räntää vuoron perään. Mutta niinhän se kevättä tekee, tai sanotaanko että jo kohta kesääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tånåånkin kävimme pikaisesti mökillä eikä yhtään ollut jään sulaminen rannasta edistynyt. Omassa pihassakin on siellä vielä vähän lunta. No eiköhän ne juhannukseen mennessä ole sulaneet :)

   Poista