tiistai 11. huhtikuuta 2017

Pitkällinen prosessi

Olen parin viikon aikana tehnyt tuntitolkulla töitä selvittääkseni kannettavani mahdollisuuksia päivittää Windows 7-versioon. Tämä tuli ajankohtaiseksi kun koneessani ollut vanha käyttöjärjestelmä tuli tiensä päähän. Lakkautuspäivä Vistalle taisikin olla juuri tämä 11.4. päivä.

Netin selailussa ja vihjeitä etsiessä pää menee ihan pyörälle, niin monenkirjavaa aineistoa eri sivustoilla on. Huijarit siinä joukossa myyvät päivityksiä jopa lisensseineen 0 euron hintaan.


No, viimein löysin mielestäni luotettavan lähteen ja sain oman koneeni onnistuneesti päivitettyä vielä ihan kohtuulliseen 30 euron hintaan. 
Tänään otin isännän koneen työn alle. Yllättäen sekin oli vielä järjestelmävaatimukset täyttävä.


Oikeastaan alustava työ eli koneen ajurien tarkistus ja päivitys on homman tympein ja työläin vaihe.

Pitkällinen prosessi on tuo päivityskin. Välillä kone jurrasi samassa tilassa ja luulin sen jo jämähtäneen, mutta onneksi lähti aina asennus etenemään.


Lisenssin aktivointikin tuntui onnistuvan. Netin keskustelupalstoja selatessa tuntuu sekin tuottavan joillekin harmaita hiuksia. Toivottavasti päivitykset lähtevät käyntiin eikä tule takapakkia.


Koko eilisen päivän istuin koneella tai läheisyydessä  ja seurailin asennuksen etenemistä jotta pääsen puuttumaan asioiden kulkuun jos tarvetta ilmenee.


Ehkä näillä toimenpiteillä taas päästään jonkin matkaa eteenpäin. En vielä haluaisi siirtyä Windows 10 -luokkaan kun monesti on sattunut silmään moitteita sen hitaasta käynnistymisestä ym.


6 kommenttia:

 1. Meillä on edelleen seiskaversio käytössä, koska tietotekniikkamieheni ei halua kymppiin siirtyä. Hänellä on aivan liikaa negatiivisia kokemuksia kympistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veljellä on myös kymppi ja olen joutunut sitä päivittelemään. Jotenkin se on hitaampi niin käynnistymisessä kuin muutenkin reagoinnissa. Samoja kokemuksia tuntuu olevan muillakin..

   Poista
 2. Oletpa taitava, kun osaat etsiä ja tutkia parhaita vaihtoehtoja :) Täällä myös vastustetaan 10-kerhoa, mutta jos kone menee uusiksi, niin taitaa tulla pakko-10.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan kysymyshän se vaan on että kymppiin täytyy siirtyä mutta nyt tuntuu kone kyllä hyvältä tällä ja päivityksetkin lähti hyvin käyntiin.

   Poista
 3. Sinä olet kyllä taitava, kun osaat moisia juttuja tehdä, itse olen ihan uuno tällasissa hommissa, en ymmärrä yhtikäs mitään näistä jutuista!
  Meille kuitenkin tuli se kymppijuttu, mutta aika hyvin on kuitenkin täällä toiminut.
  En osaa paremmasta ainaskaan unelmoida, kun en tiedä niistä mitään.
  Mutta sulle oikein hyvää Pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista