tiistai 30. toukokuuta 2017

Aitoja kreetalaisia pikkukyliä

Olemme nyt muutaman päivän viettäneet kesäisen lämpöisissä maisemissa.


Tämän kesän kohteeksi valitsimme Kreetan Agia Marinan ja majoittajaksi Eleftherian joka sijaitsee rauhallisissa yläkylän maisemissa kilometrin verran rantatieltä ylös.


Kamera kädessä on tullut kuljeskeltua ja bongailtua kaikkea mielenkiintoista. Yhden tiehaaran tuntumasta havaitsin kaksi latva-artisokkaa, tai siksi ainakin nuo arvelin.


Kylään johtavan tien vierustalla kasvoi kurkun näköisiä pieniä palleroita. Täytyypä tutkia jossain vaiheessa mitä mahtavat olla.


Näitä kaktuksia olen kuvannut Kanarian reissuillakin.


Leppoisa talon vahti viettää siestaa ja vähät välittää ohi kulkijoista.


Tänään teimme pikkujunalla Seven Villages-tripin sisämaahan.


Matkalla saimme ihailla aitoja kreetalaisia pikkukyliä.


Joka kylässä oli oma temppelinsä


Paluumatkalla ohimme myös vähän karumman asumuksen, ihan oikean vankilan joka turvatasoltaan on kuulemma korkeaakin luokkaa.


Tripin jälkeen päädyimme Kato Staloksen kohdilta jälleen rantatielle...


Huomenna loma on puolisessa. Mitähän ohjelmaa loppuosalle kehittelisi? Altaalla eikä rannalla ole vielä ehditty nautiskella ollenkaan, ehkä siis sinne.

2 kommenttia:

 1. Ei ihme, jos mieli halajaa nyt lämpimämpiin maihin. Tänäänkin jouduin tekemään tulet hellaan ja leivinuuniin. Huh, mikä kesän aloitus.
  Ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä kyllä lämmintä riittää pilvettömältä taivaalta. Tulimme juuri rannalta. Merivesikin on lämmennyt sopivaksi jo.

   Poista