sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Se on kesä nyt..

Kyllä tällaisia ilmoja on jo odoteltukin. Puutarhassa ensimmäinen pieni krookusrypäs aloitti taas kesäkauden kukinnat.Veljellä mökkikausi tiettää kalastuksen pariin pääsyä. Verkot vesille heti kun jäät on lähteneet järvestä. Järvemme vapautui muutama päivä sitten.


Pääsimme mekin osingoille saaliista. Perkasin pakastukseen muutamia kuhia ja hauen. Ahvenille kokeilin savustusta. Ensimmäinen kokeilu toi oppia seuraaviin savustuksiin. Liian kova tuli oli alla ja sen huomattuani siirsin savustuslaatikkoa vähän sivummalle. Pyyntituore kala on kyllä herkullista mutta pikkuisen kuivahtivat kokeilut.


Tämä kevät on ehkä viimeinen meidän kyläkoulullemme. Pienet koululaiset siirtyvät todennäköisesti suurempaan kouluun keskustaan ja kylämme menettää opinahjonsa homeongelman vuoksi. Koululaiset ovat tehneet keväisin ja syksyisin retkiä lähimetsäämme. Tällaista joukkoa emme vastaisuudessa enää pikkutiellämme näe.


Naapuri aloitti kevätkynnöt. Mukavaa on pörinöitä puutarhatöiden lomassa kuunnella.


Loppukuusta on tilattuna matka Kreetan maisemiin.

2 kommenttia:

  1. Nyt on päästy jo kyntämään, kun aurinko on kuivattanut pellot mukavasti. Ja kevätkukkijat ovat oikein hurahtaneet kasvuun.
    Hyvää äitienpäivää Sinulle!

    VastaaPoista