tiistai 17. toukokuuta 2016

Kasvihuoneen kuulumisia

Ensimmäiset tomaatit vihdoin nupulla. Sungold on aikainen lajike. Viime vuonna tuota makeaa herkkua oli jo kasvussa myös. Nyt taimia on eri aikaan kylvettyjä ja hyvä sinänsä että kypsyvätkin eri aikaan. Riittää sitten syömisiä pitemmälle ajalle.


Olemme lähdössä viikon lomalle etelän maisemiin ja kastelijaa helpottaaksemme asensin Blumat-kasteluautomaatit paikoilleen. Tomaateista 24 saadaan järjestelmään ja muut täytyy hoitua perinteisellä tyylillä.


Kurkut on vielä aika pieniä mutta onhan tässä kesä aikaa kasvaa.


Muutama chili kasvihuoneessa on jo vähän terhakoitunut.


Miniluumutomaattiakin on kokeilussa, ihan tomaateista otetuilla siemenillä. On kiva nähdä minkä makuisia noista tulee, kun eivät välttämättä säilytä alkuperäisiä makujaan.


Laitoin jo Rucolaa esikasvatukseen. Olisi pitänyt ehtiä salaattejakin mutta jääköön loman jälkeiseksi toimeksi.


Näin keväällä vuohenjuuri on suloinen kuvauskohde. Kukat on kauniit ja lehdistö sopivan matala ja terhakka.Tulppaaneja en ole vielä saanut kuvattavaksi mutta narsissit ja helmililjat ovat parhaimmillaan.


Petuniat ovat olleet tämän kevään murheenkryyni. Ne on vasta ihan pieniä taimia. Täytyy varmaan ensi vuonna käyttää kaupan ostosiemeniä ja heittää vanhat säilytykset menemään. Uskon että siemenissä se vika on kun eivät kasva vaikka itävät kyllä.

* * * * *

Viikonloppuna käväisi serkku Ruotsista pikavisiitillä. Oli kiva istua iltaa ja muistella menneitä.


10 kommenttia:

 1. Hyvällä mallilla ovat taimesi. Niin hyväkuntoisia ja terhakoita. Saat nauttia hyvästä sadosta sitten kesällä. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit on osittain hyvinkin kasvaneet mutta on niitä pienempiäkin taimia joista saa satoa odotella vasta myöhemmin. Kiitos samoin!

   Poista
 2. Hienoja taimia! itsellä on esim.tomaatin ja paprikan taimet vielä ihan pikkuisia...mahtaako niistä mitään keritä tullakkaan...ja kasvihuonekin meille on vasta tulossa, vaikka pitäisi se täksi kesäksi vielä kuitenkin ennättää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on kyllä ihana näille aremmille kasveille. Toki tomaattia voi kasvattaa lajikkeista riippuen lämpimällä seinustallakin. Olen kokeillut sitäkin ja onnistuu kyllä.

   Poista
 3. Tuo vuohenjuuri onkin tosi kaunis....ja taimet mahtavat..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kaunis. Yleensä en pidä keltaisista kukista mutta ihmeeksi olen huomannut että kuitenkin löytyy monta keltaista joista pidän, voikukka, kullero, vaalean keltainen kääpiösamettikukka ja tuo vuohenjuuri. Saattaa olla muitakin ...

   Poista
 4. Ihanan hyvinvoivia taimia sinulla. Sungoldia on minullakin, hyvä ja aikainen tomaatti. Onpa pirtsakka tuo vuohenjuuri, kukat ovat kuin pieniä aurinkoja ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenjuuri on kiitollinen kukkija ja niin ihanan terhakka,

   Poista
 5. Upeita taimia ja tomaattikin pian kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama on ehtinyt jo tuohon vaiheeseen onneksi. Muut vielä kasvattavat vartta, ei läheskään nuppuvaiheeessa.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.