torstai 21. huhtikuuta 2016

Hitaasti kesää kohden

Kasvut ovat vähän kituliaasti edistyneet tänä vuonna. En ole käyttänyt kuin yhtä kasvivaloa ja siinäkin ehkä osasyytä hitauteen.

Chilit ehkä parhaiten edistyneet kasvussaan alun hidastelun jälkeen.


Tomaateista muutama Sungold on pisimmällä. Laitoin vielä uusia kylvöksiä myöhemmin ja ne ovat itäneet ja kasvaneet hyvin myös mutta vielä pieniä taimia kuitenkin näihin verrattuina.


Viime keväänä Rethymnonista tuomani tulisalvian kuivaneet kukinnot onnistuivat tuottamaan yhden kasvin ja sen talvetin.


Syksyllä keräsin kukinnoista siemeniä kuivatukseen ja muutama lisäys on toiveissa täksi kesäksi.Viime vuotinen Stevia on myös selvinnyt talven pimeästä ja aloittaa uuden kauden terhakkaana pienenä kasvuna.


Keijunmekolla on ollut vaikeuksia selviytyä hengissä taimivaiheesta. Meillä on lennellyt pieniä ehkä harsosääskiä ja varmaan siitä syystä kasvu useilla pienillä taimilla on ollut hidasta ja vaivalloista.


Tähtisilmät ovat myös hidastelleet ja osa kuollut. Jotain sentään pääsee kukkavaiheeksi asti, ehkä?


Olemme aloitelleet mökillä hiljakseen huvilakautta. Yöpyneet emme ole mutta haravoimassa muutaman kerran päiväseltään käyneet


Talvipakkaset olivat taas halkaisseet yhden osan putkistosta vaikka vedet tyhjättiin ohjeistuksen mukaisesti. Aina sinne tuntuu jotain liruja vielä jäävän ja saavat sitten tuhoa aikaan. Nyt uusi osa on tilauksessa ja viikonvaihteessa saadaan ehkä lämmöt päälle.


Jäätilanne on muuttunut noista kuvista jo. Ehkä parin viikon päästä on jo vesi vapaana.

8 kommenttia:

 1. Hyvässä kasvussa ovat taimesi. Hienoja maisemia. Ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selailin muiden keväiden vastaavia kasvujani ja ovat kyllä myöhässä niihin verrattuna mutta ehkä nuokin ehtivät. Ihanaa kun on kevät!

   Poista
 2. Ihan samaa sanon, hyvässä kasvussa ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivossa on hyvä elää. Ehkä nuo ehtivät :)

   Poista
 3. Hienoja taimia omiini verrattuna. Minulla ei ole kasvivaloa ja selvästi huomaa luonnonvalon vähäisyyden taimien kitumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä olen muina vuosina käyttänyt loistevalaisimia, siis pöytämallisia, useampia kerrallaan, mutta tänä vuonna en kokeilen toisin. Kyllä eron huomaa kasvussa,hidasta on...

   Poista
 4. Ihan hyvässä mallissa ovat kasvusi, joskus vaan alun jurotuksen jälkeen ne saavat jostain puhtia ja yhtäkkiä alkavat kasvaa vimmatusti, odotahan vaan. Keijunmekko on yksi esimerkki sellaisesta.. Chilejä en ole koskaan kasvattanut, taidan kokeilla ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmaan siitä pyrähtävät kasvuun kun päästään vähän pitemmälle kevättä. Olen kyllä muistellut ihan samaa aiemmilta vuosilta. Sitä ei vaan tahdo uskoa että niin tapahtuu..

   Poista